האם כדאי לעשות כריתה ושחזור בניתוח אחד?

דיון מתוך פורום  סרטן השד

01/02/2016 | 10:17 | מאת: ג'ני

שלום. אני כרגע בטיפולים כימותרפיים ומתלבטת האם כדאי לבצע כריתה דו צדדית ושחזור באותו הניתוח? אני בת 30, לפני הלידות.. הבנתי שהקרנות יכולות לפגוע בשתל.. האם אני אעבור הקרנות למרות שלא ילדתי? תודה

07/02/2016 | 15:31 | מאת: ד"ר מירב בן-דוד

ג'ני שלום. אין קשר בין הקרנות ללידה, תוכלי ללדת גם אם קיבלת קרינה. שימי לב, אין שום בעיה לבצע כריתה ושחזור אם המנתחים מסונכרנים עם האונקולוג. נכון, קרינה אכן עלולה לפגוע בתוצאה הקוסמטית של השתל, אבל הסיכוי גבוה שלא יהיה שינוי בצורת השד המשוחזר. כדאי להתייעץ עם מומחה בקרינה שמתמצא בנושא טרם ההחלטה הסופית. תיעצי גם עם הפלסטיקאי. בכל מקרה, יקרה, לא תוכלי להניק.... בהצלחה! מירב בן דוד

מנהל פורום סרטן השד