שאלה דחופה - גוש בשד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

30/01/2016 | 16:35 | מאת: אורנה

פרופ' שלום ותודה מראש, בחודש 7/2015 עשיתי ממוגרפיה וגם אולטראסאונד. הממוגרפיה יצאה תקינה, אבל באולטראסאונד היה כתוב: ממצאים אחרים - שעה 1 הודגמה התאגדות פיברוטית מישושית . ממצא שפיר. - BIRADS : 2 לא הודגם כל גוש סולידי או ציסטי בית שחי תקין. רושם : כמתואר ממצא שפיר. - BIRADS : 2 - ממצא שפיר. וגם באוקטובר רופא נשים בדק ואמר שהכל בסדר. למטה בדף שקיבלתי מהממוגרפיה היה כתוב לגשת לרופא לפי שיקול קליני ואני לא הלכתי. כבר שבועיים יש לי כאבים בשד שמאל באים והולכים כל הזמן וגם דקירות. בדקתי וראיתי שבשמאל יש מן גוש לא קטן ברום החזה שעה 1 אשר היה ממש קטן שהלכתי ביולי להיבדק אצל כירורג ואז עשיתי ממוגרפיה ואולטרסאונד. כשאני ישנה מרגישים את הגוש למטה בתחתית החזה כאילו יוצא מהעור . שלשום מרוב לחץ והיסטריה ניגשתי לרופא (לא שלי לא היה מקום אליו) שאמר שיש גוש וחייבים ביופסיה. קיבלתי שוק. שאלתי אם זה סרטן אמר שאי אפשר לדעת רק בביופסיה. בכל אופן קבעתי השבוע לרופא שלי שאני הולכת אליו המון שנים שאני די בוטחת בחוות הדעת שלו. ובשני אני יעשה u.s. יש לי שאלה אליך בבקשה ואשמח לשמוע ממש את האמת. האם תוך חצי שנה פתאום יכול להיות מצב שהממצא נהיה לא שפיר? אם היה כתוב שפיר זה יכול להפוך לממאיר. קרו דברים כאלה לנשים? כאבים מעידים על סרטן בשלב מתקדם? סליחה על אורך השאלה והמוןןן תודה לך, מחכה לתשובה בקוצר רוח, אורנה.

07/02/2016 | 16:07 | מאת: ד"ר מירב בן-דוד

אורנה שלום, אני חושבת שאין ברירה, ושום חוות דעת של שום רופא לא תשנה את מה שיש לך או אין לך בשד-- והדרך היחידה לדעת מה זה- זה לבצע ביופסיה... גם אם רופא יגיד לך שאת לא צריכה- תבצעי את הביופסיה בהקדם- כדי להיות בטוחה וגם יודעת מה נמצא בפנים. לאף רופא אין עיני רנטגן... בהצלחה!! מירב בן דוד

מנהל פורום סרטן השד