זרמים בחזה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

14/01/2016 | 21:51 | מאת: שני

שלום, אני שנה וחצי אחרי לידה(לידה ראשונה), והתחלתי להרגיש פתאום כמו מעיין זרמים בשדיים, זרמים שהולכים וחוזרים. מקריאה באינטרנט, שמתי לב לשינויים נוספים שהתרחשו אצלי בשדיים מבלי שייחסתי להם חשיבות: יש לי מסביב לפטמה נקודות, כמו עור ברווז. לפעמים אני מרגישה סביב לפטמה עקצוץ/ תחושת זרמים לא מובנת שבאה ונעלמת, הייתה תקופה שהייתי מורידה את החזייה וחשה צורך לגרד את השדיים ללא סיבה מיוחדת, יש לי ורידים בחזה אבל חשוב לציין שאני מאוד לבנה ותקופה אחרי הלידה אני זוכרת שבאמבטיה בעת לחיצת השד/הפטמה יצא לי מעט נוזל שקוף. אולם, בבדיקה גופנית עצמית שלי, אינני מרגישה בגוש. דבר נוסף שהשתנה מאז מהלידה הוא, שלפני ההריון בתקופה שלפני הוסת השדיים שלי היו מתנפחים, מתקשים וכואבים, ואילו כעת לאחר הלידה לא חל כל שינוי בשדיים לפני וסת- השדיים נשארים רפויים וריקים, ובנוסף לאחר הלידה ולאחר סיום תקופת הנקה של חודש וחצי השדיים התרוקנו ונפלו והעור נהיה רפוי מאוד. אני לחוצה מאוד, ואשמח לשמוע חוות דעת.

21/01/2016 | 07:53 | מאת: פרופ' שלמה שניבאום

לשני שלום לא ציינת את גילך בכל אופן המלצתי להבדק אצל כירורג שד שיחליט אם יש צורך בבדיקות הדמיה ממוגרפיה US שניהם או אף אחד חלק משינויים הם שינויים רגילים לאחר לידה וחלקם לא לכן ממליץלך להבדק בברכה

מנהל פורום סרטן השד