צמיחת שיער לאחר כימותרפיה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

15/01/2016 | 23:15 | מאת: תורג

שלום כולן, אני כבר חודש וחצי אחרי סיום כימותרפיה טקסול אחרון.. עדיין אני לא רואה תחילה של צמיחת שיער.. אני מחכה לזה בקוצר רוח.. עוד דבר, דווקא אחרי סיום הטיפולים ירדו לי את הגבות טוטאלית ואחכ גם כן כל הריסים (דווקא אחרי הסיום ): ) אני כל הזמן כל הזמן עם מטפחת הדוקה על האש גם בזמן השינה.. האם לזה השפעה על האיחור בצמיחת השיער??? מתי זה אמור לצמוח? האם כדאי לגלח אותו? מתי? כמה זמן זה ייקח עד שהראש יתמלא? עד שיהיה ניתן לעשות בו תסםורת?? תודה מראש

18/01/2016 | 06:15 | מאת: פרופ' גיל בר-סלע

לכותבת שלום התבקשתי לענות על שאלתך, אבל אין לי תשובה שתתן לך יותר מידע. בסופו של דבר- התשובה היא סבלנות. כיוון שאת מתארת נשירה של שיער הגבות לאחר סיום הכימותרפיה, מובן שלגבייך גם הטקסול גרם לנשירת שיער משמעותית ולכן הצפי לחידוש הגדילה הוא מספר חודשים לאחר הטקסול. איני חושב שהמטפחת משפיעה על הצמיחה, אבל נראה לי שהיה לך נעים יותר אם בלילה היית מורידה אותה. לגבי גילוח השיער- לא גורם לצמיחה מהירה יותר אבל לעיתים הצמיחה אחידה יותר והמראה עדיף.

מנהל פורום סרטן השד