פורום סרטן השד

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
מידי שנה מתגלות כ-4400 נשים עם סרטן שד (לפי נתוני משרד הבריאות). לפי הנתונים החדשים, אחת מכל שבע וחצי נשים חולה בסרטן שד, ורבע מהחולות הן נשים צעירות מתחת לגיל 50. הוכח כי אבחון מוקדם מציל חיים! ולכן חשוב החל מגיל 30 לבצע, מידי שנה, בדיקת מישוש אצל כירורג שד, ומגיל 50 מומלץ לבצע בדיקת ממוגרפיה אחת לשנתיים. על כל אישה מגיל 20 להכיר את השד ואת השינויים החלים בו.
19260 הודעות
14886 תשובות מומחה

מנהל פורום סרטן השד

שלום רב ד״ר חרמון. אני בת 41, יש לי היסטוריה משפחתית (אמי נפטרה מסרטן שחלה והיתה נשאית הגן. אני נבדקתי ונשלל אצלי הגן). על רקע זה אני עושה מעקבים תכופים (אחת לשנה ממוגרפיה וכל חצי שנה כירורגית שד ואולטראסאונד שד). לפני שלושה חוד׳ עשיתי ממוגרפיה שיצאה תקינה, ואולטראסאונד שד שם נצפתה בצד שמאל בלוטה בבית השחי עם קורטקס מעט מובלט ונאמר לי גם ע״י כירורגית השד לחזור על האולטראסאונד אחרי 3 חוד. לפני שבועיים עשיתי שוב, הבלוטה לא השתנתה, שאר הבדיקה תקינה. בבדיקת כירורגית השד, עברה על הדיסק מבדיקת האולטראסאונד ואמרה שהבלוטה נראית תקינה ונמשיך מעקב. בבדיקתה הידנית חשה בשד שמאל רקמה תפוחה ונוקשה לא מוגדרת ולאור ההיסטוריה והיעדר ההתאמה עם הממצאים הרדיולוגיים (מה שחשה לא נצפה בבדיקות) הפנתה אותי לMRI שד. מאז אני בלחץ גדול מאוד, ויש זמן עד לMRI. אשמח לחוות דעתך על רקע התיאור. המון תודה מראש.

08/02/2020 | 16:30 | מאת: mazy

בת 54, לפני כ 5 שנים נמצא גוש שפיר בשד הימני לאחר שהרופא מישש בבדיקה ידנית. עברתי ביופסיה שיצאה תקינה. מאז אני במעקב אחת לחצי שנה- שנה , בדיקת רופא ממוגרפיה ואולטסאונד. לפני כ 3 חודשים הייתי בהיקורת - בדיקת רופא ידנית שטען שאין שינויים על סמך המישוש והמליץ על ממוגרפיה ואולטראסאונד בעוד חצי שנה . בשבועות האחרונים אני מרגישה כאבים חזקים באותו שד, במקום בו נמצא הגוש ובסביבתו. יש סיבה לדאגה ולבדיקת רופא?

הי מזי, בד"כ אין סימן מחשיד בכאבים בשד, אבל אף פעם לא מזיק להבדק. לפעמים יש שינויים אפילו בגיל בו אין וסת - שהם שינויים הורמונליים והופעה של כאבים בכל מיני מקומות בשד, גם מקום עם ממצא שידוע. חזרי לבדיקה. אם ניתן להקדים ממוגרפיה וUS עשי זאת. בריאות שלמה

07/02/2020 | 14:25 | מאת: דאנא

שלום רב ד”ר, אני בת 24 נמצא לי בשד שמאל גוש בגודל 3.2 ועוד אחד בגודל 1.3 , נעשה לי ביופסיה בגוש אשר גודלו 3.2 והתוצאה הייתה שזה גוש מסוג פיברואדנומה .. אשמח לדעת מה היא ההמלצה שלך האם להוציא אותו כי אני עוד מעט מתחתנת ויתכן שאכנס להיריון ואינני רוצה שיגדל .. ואם אני מחליטה להוציא אותו האם נשאר לי צלקת? אני מאוד רוצה לדעת שלא תהיה לי הפתעה .. אם גם עושים ניתוח קוסמטי נשאר צלקת? אני מאוד לחוצה תודה רבה מראש

הי דאנא, יש הרבה נשים צעירות (כמוך וגם יותר צעירות) עם גושים מסוג זה, אבל ההמלצה הרפואית היא להוציא גושים מעל גודל של 2.5-3סמ. הייתי עוקבת אחר הגודל לאחר 3-6 חדשים ואז מחליטה (לא ציינת אם זו בדיקה ראשונה בה רואים הגוש). כן, בניתוח יש צלקת אבל ניתו לעשות אותה מאד קוסמטית נסתרת. תמיד יש צלקת גם בניתוח פלסטי. אין סיבה להיות לחוצה. בריאות שלמה

08/02/2020 | 23:21 | מאת: דאנא

אינה בדיקה ראשונה, הרגשתי בגוש מ3 שנים והביופסיה עשיתי לפני שנה והכל היה תקין. תודה רבה לך! איפה מומלץ לעשות את הניתוח הקוסמטי? אפשר לכוון אותי?

05/02/2020 | 23:01 | מאת: נטלי

בת 32, בתוצאות אולטאסונד צויין בשעה 3 גוש סולידי בלתי מוגדר, היפו-איקואי 2 ס"מ ושאין בלוטות לימפה מוגדלות בבית השחי.הממצא BIRADS 4B וצריך לייעוץ כירוג וביופסה. אשמח לדעת מה התוצאות הללו אומרות והאם אני אמורה להילחץ ולהקדים את התור לכירוג.

הי נטלי, נשמע שיותר חשוב כרגע שתבצעי ביופסיה בהקדם ולאחר מכן תקבעי תור לכירורג. את מוזמנת להגיע אלי אם תרצי ואוכל לבדוק ולהסביר הכל יותר בפירוט. האם קבעו לך דרך המכון בו ביצעת את האולטראסאונד? בד"כ כל גוש בשד שהוא מעל 1סמ דורש ביופסיה גם אם רוב הסיכויים שאינו סרטני. במקרה שלך ציינו רמה בינונית של חשד. בהצלחה, בריאות שלמה

שלום בת 62 סכרת סוג 1 60 שנה מאוזנת פחות או חותר לוקחת יוטירסק ו3כדורי לחץ דם מאוד פוחדת על עצמי ממש חיה בפחדים בודקת לפחות אתץ השדיים 3פעמיים בשבוע הנקתי 2ילדים 8שנים שמתי לב שיש לי מין נפיחות מאיפה שהתינוק היה יונק ומים לבנבן ונפוח גם בשד השני אבל פחות אבל כם נפוח הייתי ישר בבדיקה והכירורג אמר שזה דבר ידוע מין בלוטת חלב שמתמלאה אולי וישר הרגיע אותי וזה לא סרטן עשיתי ממוגרפיה ואולטרא סאונד לפני 7חודשיים רציתי גם את דעתך והעם כל נפיחות ומה שתיארתי חייב להיות סרטן העם אים שינויים בגיל כזה בכל דבר בגוך אשמח מאוד לתשובה מרגיעה

שלום דורית, ההרגשה שלי רגועה כשאני קוראת את התיאור שלך. יש מעט שינוי אבל די סימטרי, בדק אותך רופא שלא חשד, ביצעת ממוגרפיה ואולטראסאונד - שלא הדגימו ממצאים ובטח לא חשודים. ככל הנראה (כך נשמע לי לפחות) תקין. בריאות שלמה

שלום רב, אני בת 40, בריאה. בשבוע שעבר ביצעתי לראשונה בחיי ממוגרפיה ולאחר מכן אולטרסאונד. במשפחתי היסטוריה של סרטן שד (אמא, דודה וסבתא) אך לאחר בירור גנטי, אמי ואני לא נמצאנו נשאיות. בממוגרפיה נתגלה ממצא בשד ימין אשר באולטרסאונד נראה כשפיר לדברי הרופאה המבצעת. (הגוש נראה גמיש וצלול). כך כתוב בדו"ח :"שעה 10 ממצא אובלי מוגדר היטב בקוטר כ 1 ס"מ מכיל הסתיידיות , יתכן ציסטה עם תוכן או F. ללא למפדינופתיה בבית שחי ימין. BI RADS 4 ללא ממצא חשוד בשד שמאל, מאחורי פטמה צינורות חלב מורחבות ללא תוכן או גוש , יתכן שתואמים הסמיכות נממוגרפית למעקב ב US בעוד 6 חודשים." בשד שמאל נתגלו צינורות חלב מורחבות ללא גושים, אשר לדברי הרופאה אינן דבר חריג (סיימתי להניק לפני 5 חודשים). לאחר התייעצות עם הרופא הממונה הוחלט לשלוח אותי לביצוע ביופסיה. הרופאה אמרה שקרוב לוודאי שהכל תקין וכי רק בגלל ההיסטוריה המשפחתית רוצים להיות בטוחים. (לדבריה, אם לא היה סיפור משפחתי, לא הייתי נשלחת לביופסיה והיה נקבע שהגוש שפיר. אני בכל זאת דואגת ואשמח לקבל הבהרה על הממצא. כמו כן, לא נאמר לי איזה סוג ביופסיה אני הולכת לעבור ואשמח להסבר קצר על הבדיקה - מידת כאב, הפרוצדורה עצמה וכו. בתודה ובברכה

שלום אילת, אני מבינה את הסטרס (לפחות קל) שאת חווה. יש הרבה פעמים גושים שפירים (לא חשודים בכלל) בשד. גם לנשים ללא גורמי סיכון וגם לנשים עם גורמי סיכון יכולים להיות גושים שאינם סרטניים. בדכ ההמלצה היא לעשות ביופסיה מממצא שגדלו 1סמ ויותר. גם אם הוא נראה שפיר. הבדיקה נעשית בהרדמה מקומית, יש דקירה והיא מורגשת והכאב לפי מה שתיארו לי מטופלות שלי - "יותר כואב מבדיקת דם, פחות מטיפול בשיניים" :) בריאות שלמה בהצלחה ובשורות טובות

תודה רבה!

29/01/2020 | 17:13 | מאת: דנה

שלום אובחנתי עם סרטן שד על סמך ביופסיה בבלוטה בבית השחי (לא היו ממצאים בשד בממוגרפיה ובאולטרסאונד ) 100% תגובה להורמונים HER2 שלילי KI-67 20% בהמשך PETCT ו- MRI הראו גוש -שניים (ב-MRI הראה 2 וב- PET אחד )ואזור האדרה בשד הרלוונטי ללא נוכחות גוש .ללא גרורות + ממצא אקראי דורש אבחנה מבדלת בבלוטת תריס . המלצה לביופסיה תחת MRI (בתקווה שהממצאים שם יהיו זהים לבית השחי וניתן יהיה לשלוח לבדיקה מולקולארית ) בת 53 עדיין עם ווסת סדירה קיבלתי מרשם לזריקה פעם בחודש להפסקת מחזור + טיפול בלטרוזול השאלה שלי היא מה דעתך על הטיפול בהתחשב בנתונים שכבר ידועים . האם יש יום בחודש שבו כדאי לקחת את הזריקה . כרגע במחזור . האם רלוונטי ? האם מוכר קשר בין בלוטת התריס והשד במובן ששני המקומות מושפעים מבעיית הורמונים ( אסטרוגן ) ואולי ( לא נבדק ) חוסר ביוד ? האם יש המלצה בנושא ? יצאתי מאוד מבולבלת מהפגישה עם האונקולוגית . תודה

הי דנה, אכן נשמע דרך שאלתך שאת מאד מבולבלת. אני איני אונקולוגית ולכן הייתי מפנה את השאלה לפורום אונקולוגיה. מה שברור לי הוא שמכיון שאת אינך רופאה הדבר הכי חשוב הוא לקבל תחושת בטחון מרופא/ה איתו/ה את מתייעצת ויכולת לסמוך, הפרטים אכן מאד סבוכים וגם לרופאים לא תמיד פשוט להוציא מכן הנתונים את ההמלצה לטיפול. אני גם יכולה להוסיף ש"על פניו" נראה לי שהטיפול הגיוני ולא ידוע לי על יום בודש לקחת הזריקה. ניתן לשאול פשוט רוקח/ת לגבי זה. בריאות שלמה!

27/01/2020 | 23:35 | מאת: אייה

מתיי אפשר להתקלח אחרי ניתוח לימפקטומי(הסרה גוש מהשד )

רצוי לחכות 48 שעות. בריאות שלמה

19/01/2020 | 20:26 | מאת: מילי

עברתי היום לראשונה בחיי ממוגרפיה. הטיפול עצמו כאב לי מאוד, הטכנאית ממש מחצה לי את החזה ובקושי נשמתי. אחרי הטיפול כבר שעות ארוכות שיש לי כאבים בחזה כמו כוויות פנימיות עם זרמי כאב כמו חשמל. האם זה נורמלי? האם נגרם לי נזק? קראתי שהקרינה בממוגרפיה היא עצומה ומסוכנת ואני חוששת שגרמתי לעצמי נזקים בעצם הטיפול הזה. האם אפשר לחטוף גידול עקב הקרינה? אפילו אחד ל..? יש סיכון בחשיפה לקרינה כזו? והאם עוצמת הכאב שאני חווה מעידה על משהו? או שאמורים לסבול מכאבים כאלה אחרי הטיפול? יש אנשים שסופגים יותר קרינה מהמכשיר או אולי אם העור דק יותר? אני מקווה לעולם לא לעבור יותר בדיקה כזו, עם כל הסיכון הכרוך בכך. עברתי היום טראומה והכאב בלתי נסבל

הי מילי הצטערתי מאד לשמוע שסבלת ככה בבדיקה. אני חייבת להעמיד דברים על דיוקם ולומר שגם אם יש מעט (!) קרינה בבדיקה, הנזקים אינם מיידיים כלל ואם .בכלל - אחרי הרבה שנים של הצטברות

16/01/2020 | 19:15 | מאת: חיה

שלום בת 40, אמא ל2 , לא הנקתי, הריון ולידה אחרונים לפני 4 שנים. בצד שמאל יש לי מעין הפרשה לבנבנה, מוטעה, יבשה, כלומר לא נוזלית, נראית כמו מוגלה מפצעון. לרוב רואה את זה כשאני מסירה חזיה. אם אני מנקה את האזור ומנסה ללחוץ, יוצא עוד מעט "לכלוך" לבן מועט או שלא יוצא בכלל. בשד ימין אם לוחצים גם יוצא ממש מעט , ההבדל הוא שבימין רק בלחיצה ובשמאל לרוב לאחר הסרת חזיה. היום בצד שמאל ראיתי ממש פצעון על הםצטה, היה כאב כמו פצעון, נראה שהיה לזה "ראש" ולחיצה ממש יצא חומר שדומה למוגלה שיוצאת מפצעון. לפני שנה עשיתי בדיקת שד אולטרסאונד וממוגרפיה שהיו ב"ה תקינים. אני בלחץ האם הפרשה כפי שתיארתי היא טבעית, סבירה? האם יכולה לנבוע מחיכוך, למשל עם חזיה? האם אילו תופעות שקשורות לסרטן שד? אודה לתשובה מפורטת ככל שניתן.

הי חיה, את מתארת תופעות שאינן קשורות לסרטן שד ולא ידועות בתור תופעות ראשונות הקשורות לסרטן. לפעמים יכולה להיות הפרשה לבנבנה/צהבהבה, אין בכך משהו חריג, אם יש דימום יכול להיות שמדובר בממצא מאחורי הפטמה שצריך להוציא אבל שוב, מה שתיארת לא חשוד. ממליצה לעבור בדיקה אצל כירורג שד. לדעתי ניתן להיות רגועים לפי מה שתיארת וגם ממוגרפיה וסונר תקינים בריאות שלמה!

16/01/2020 | 10:06 | מאת: דנה

בוקר טוב בת 40 +2 ילדים (עם רקע של סרטן השד במשפחה - דודה). עד עכשיו הייתי במעקב כירורג שד כל שנה שהיה תקין. עכשיו נתבקשתי לעבור ממוגרפיה ואולטרסאונד (שהבנתי שממומלץ מגיל 40).להלן התוצאות: שד שמאל-לא נראו גושים ברקמה הרכה ,לא נראו הסתיידויות פתולוגיות. רקמה פיברוגלנדולרית -אסימטריה פוקאלית קטנה בשליש אחורי של השד אשר בולטת בהנחת MLO בלבד. צל העור והפיטמה- תקין צינוריות תקינות BIRADS 2. שד ימין- לא נראו גושים ברקמה הרכה לא נראו הסתיידויות פתולוגיות צל העור והפטמה וצינוריות - תקין BIRADS 1. תוצאות אולטרסאונד- שמאל- ללא גוש סונוגרפי חורג,בלוטת לימפה תקינה BIRADS1. ימין- גוש ברקמה הרכה במרחק 8 ס"מ מהפטמה בגודל 13 מ"מ ל 9 מ"מ בצורה מיקרולובולארית , במנח מקביל לרקמה בגבולות מיקרולובולארים , במרקם הטרוגני לא ווסקולרי. בלוטות לימפה תקינות BIRADS3. * הומלץ ע"י הרופא שביצעה את האולטרסאונד מעקב בעוד חצי שנה. שאלתי היא: האם יכול להיות שבמישוש לא מרגישים את הגוש לא רואים בממוגרפיה ורק באולטרסאונד ראו את זה? האם זה יכול להתפתח חלילה לסרטני או לחילופין יכול להיעלם כמו שבא? * האם יש צורך בביופסיה? כבר שבועיים שיש לי כאבים בחזה כמו לפני מחזור אך צריכה לקבל עוד שבועיים. האם יש קשר בין הדברים או שאולי קשור לשרירים? (הכאב רק במגע כמו שלוחצים על שריר תפוס ) . תודה מראש :)

בהמשך לשאלתי רציתי להוסיף שהיו לי כאבים בשדיים בשבוע שלפני הבדיקה ויומיים אחרי הבדיקה קיבלתי מחזור ( משמע הקדים לי בשבוע ) האם יש סבירות שהתוצאות הן גם משינויים הורמונליים כי יצא שהחודש קיבלתי פעמיים מחזור ובד"כ יש לי תאריך קבוע . (ללא גלולות/התקן)

הי דנה, תשובה ממוקדת על השאלות - בד"כ לא אפשרי למשש ממצאים שקטנים מ-1 סמ. לפעמים גם מרקם השד צפוף ולא רואים ממצאים בממוגרפיה (מלבד אולי הסתיידויות). לכן משלימים עם US (אולטראסאונד) שהדגים אצלך ממצא. נשמע שאין צורך בביופסיה - לפי סיווג של הרדיולוגים. הומלץ לך מעקב. מסכימה ומאחלת בהצלחה. בריאות שלמה

יכול להיות מאד שקשור לאיזהו חוסר איזון הורמונלי כפי שהתבטא גם המחזור שהיה לא סדיר. בריאות שלמה

שלום רב, בעקבות גוש בשד שהרגשתי על ידי מישוש כירוג שד שלח אותי לממוגרפיה ו u.s ממוגרפיה תקינה U.s-שד ימין גוש סולידי בשעה 9 הודגם גוש בגודל 0.80 סמ אוהלי מוגדר היפואוקוגני ליד הפיטמה Birads 3 בית שחי- בלוטת לימפה עם קורטקס מעובה בגודל 1.3 סמ Birads 3 שד שמאל- גוש סולידי בשעה 1 כ3 סמ מהפיטמה בגודל 0.60 סמ אובלי מוגדר היפואוקוגני מתאים לבלוטת לימפה אינטרממרית תקינה birads 3 בית שחי תקין המלצות ביופסיה לשד ימין ובעוד חצי שנה u.s לבית השחי. יש סיבה לדאגה? אי נראה שהממצא שפיר בעקבות ממצאי שד ימין עם בית השחי תודה

הי הדס, נשמע לי שהממצאים שפירים, לרוב אפילו לא ממליצים על ביופסיה בגודל מתחת ל-1סמ. בכל מקרה אפשר להיות על הצד הבטוח ולעשות ביופסיה. כן כדאי כפי שהמליצו לעשות סונר (US) חוזר. בריאות שלמה

07/01/2020 | 11:13 | מאת: ג'וי

קיבלתי פיענוח:Fibroadenomatoid fragments with small focus of atypical pregnancy like hyperplasia. Microcalcifications present. BIRADS 2 אשמח לדעת מה המשמעות,עד שאגיע לרופא שלי.תודה רבה

הי ג'וי, המשמעות היא שהביופסיה תקינה,מדובר בממצא שפיר, ויש כל מיני שינויים בתאים (אפילו ציינו שאפייני/דומה למצב הריוני). יכולה להיות רגועה. בריאות שלמה

01/01/2020 | 13:49 | מאת: אלונה

שלום רב לפני כשמונה שנים חליתי בסרטן בשד ימין (טריפל נגטיב) עברתי כימותרפיה וכריתת השד. לאחרונה נתגלה גוש בגודל 1 ס"מ בשד שמאל. נלקחה ביופסיה והתברר שהגוש שפיר אבל יש בו אטיפיה והיפרפלזיה. האם כדאי להוציא את הגוש או להמשיך במעקב כירורג שד? בתודה אלונה

הי אלונה, בדרך כלל ממצאים כאלה של אטיפיה והיפרפלזיה אינם דורשים הוצאה. רק לפעמים אם מדובר בסוגים ספציפיים. הכי כדאי להיות במעקב אצל כירורג/ית שסומכים עליה/ו. אפשר גם ללכת לחוות דעת שניה. בריאות שלמה

29/12/2019 | 22:09 | מאת: אנונימית

שלום רב, יצאה לי הנקודה הזו בעור של השד. אני לא בטוחה אם זו תגובה אלרגית לכרית חימום או לא. בנוסף, יש לי כאב ברצועת החזה מתחת לבית השחי. נבדקתי על ידי כירורגית שד. במישוש ידני לא היה ממצא ולדעתה הכאב נובע משרירים. יתכן שהנקודה הייתה קיימת גם בבדיקה הזו (עקב הכאב גם אז שמתי כרית חימום). אני ממש ממש בלחץ. יש לי מעקב US שגרתי בשבוע הבא אבל אני בהיסטריה- האם הנקודה מראה משהו מסוכן?

הי, בדרך כלל נקודה בעור אינה סימן לסרטן שד. ממצאים עוריים (שברור שהם מוגבלים לעור) שייכים לעור ולא לשד. ממליצה המשך מעקב, רגיל. בריאות שלמה

שלום. אני בת 47 ואובחנתי כחולת סרטן שד הורמונלי לפני כשבועיים עברתי ניתוח להסרת גידול סרטני בשד שמאל היו שתי גידולים קטנים מאד פחות משני ס"מ שלא גילו אותם בבדיקה ידנית. והסירו 3 בלוטות זקיף 2 מתוכן נגועות לאחר הניתוח לא הרגשתי כאב כלל לאחר שבוע התחילו הכאבים והצטברות נוזלים מתחת לבית השחי שמקרין גם על הכתף האם זה אמור לחלוף עם הזמן ומה ניתן לעשות כדי להקל על הכאב. שנית אני מאד מודאגת מהטיפול הכימי האם במצב כזה הטיפול הכימי הכרחי. או שניתן לקבל טיפול ביולוגי

הי גילי, לצערי מדובר בתופעה שכיחה של הצטברות נוזלים בחלל ניתוחי (ועוד יותר שכיח כשמדובר בבית השחי לאחר הוצאת בלוטות לימפה). יקח זמן וזה ייספג, גם פיסיותרפיה ומסאג' לימפטי עוזרים. לגבי טיפול משלים - כלום לא בטוח, אני בטוחה שהתמונה תהיה יותר ברורה לאחר ביקור אצל אונקולוג/ית (אליו/ה תגיעי כשהתשובה הפתולוגית תהיה מוכנה). בהצלחה ובריאות שלמה

27/12/2019 | 21:33 | מאת: לי

עשיתי אולטראסואנד בספטמבר היה לי שני גושים בשד ימין אחד Birads 2 ואחד Birads 3 הומלץ לי על מעקב כל 4 חודשים כדי לבדוק אם הגוש משתנה האם תרופה לדחיית מחזור עלולה לגרום לגושים סרטניים חלילה ? אני מתקוונת ליטול אותה לזמן מוגבל 6 ימים בערך האם עליי לחשוש ? יש לציין שדודה שלי מצד האבא חלתה בסרטן השד בגיל 54 אני בת 28 יש לציין גם שנטלתי פוסטינור בחודש שעבר בנובמבר המחזור שלי היה ב 8.11 ואחרי שנטלתי פוסטינור קיבלתי שוב ב 19.11 בחודש דצמבר לא קיבלתי עד עכשיו מחזור ואני מאתמול נוטלת נור לדחיית המחזור עקב נסיעה לחול יש ממה לחשוש לגבי סרטן השד ?

הי לי, לא מקובל לחשוב שגלולות במינון כזה או אחר (כולל פוסטינור) גורמות בשכיחות גבוהה לסרטן שד. גם גילך הצעיר עדיין עושה את המחלה מאד לא שכיחה (כלומר בגיל זה). ממליצה פשוט להיות במעקב. בריאות שלמה

26/12/2019 | 11:33 | מאת: יבגניה

אלה תוצאות של הסבתה בת 88, לפי מה שנאמר שיש גידול סרטני אבל רצינו לדעת אם זה שפיר או ממאיר ומה הדרגה של המחלה? תודה רבה

שלום יבגניה, ניסיתי לראות התוצאות דרך מערכת הניהול באתר אך לא הצלחתי מתנצלת. מקווה שיש כבר יותר פרטים והתמונה מלאה. בריאות שלמה

שלום, אמא שלי עברה ניתוח להסרת גידול בסרטן השד. בדיקת אונקוטייפ עמדה על 15 RS ולכן הוחלט לא לתת כימותרפיה. בנוסף, היא החלה לקבל טיפול אנטי הורמונלי לטרוזול. האונקולוגית המטפלת אמרה שאמא שלי תעשה 25 הקרנות אך רופא ההקרנות מתעקש שבבית החולים המטפל נותנים 15, מקסימום 20 הקרנות, מבלי לתת הסבר ענייני. האם 15 הקרנות הן מספיקות? האם אמנם צריך 25 הקרנות? תודה מראש, שרון

הי שרון, נשמע שהעניין צריך להפתר בהסכמה בין האונקולוגית לרופא ההקרנות, הם המבינים הגדולים בעניין ואפשר רק לבקש שישוחחו ויגיעו להסכמה. בטוח שיש הסבר, אבל אולי באותו זמן שדיבר איתך לא היה פנוי לתת אותו... בריאות שלמה

23/12/2019 | 05:54 | מאת: מיכל

דר שלום רב, בת 41, ללא ילדים וללא סיפור משפחתי של סרטן שד. נוטלת גלולות במשך כ-10 שנים לערך בשל בעיה גניקולוגית שמחייבת אותי לנטול גלולות (באופן של שלושה חודשים רצוף ואז הפסקה). אני מבצעת באופן עקבי בדיקת כירוג שד. בשל גילי בבדיקה האחרונה לפני 4 חודשים הרופא הפנה ל us וממוגרפיה. להלן התוצאות: שד ימין- מבנה השדיים רקמה פיברוגלנדולרית פזורה צפיפות birads b. שד ימין - עליון מרכזי קשרית אובלית, מוגדרת, היפואקואית בגודל 0.6 סמ. פנימי תחתון קשרית אובלית, היפואקואית , מוגדרת בגודל 0.7 ייתכן ציסטה או בלוטת לימפה אינטרממרית. אין עדות להסתיידויות חשודות. בבית שחי ימין הודגמו בלוטות לימפה בגודל עד 1.2 סמ עם מבנה תקין וללא עיבוי קוריטקלי, ללא ממצא פוקלי חשוד. שד שמאל-ללא גוש סולידי או ציסטי. נאמר לי עי הכירוג שד וגם עי הטכנאית שביצעה שמדובר בקישריות שפירות ושההמלצה היא ביקורת סונר שד ימין בעוד 6 חד וממוגרפיה בעוד שנה וכן מעקב כירוגי. כשאאלתי אם אין צורך בלקיחת ביופסיה אמר שלא וגם הטכנאית שעשתה לי את הסונר אמרה שאין צורך בביופסיה. אפילו הלכתי לרופא נוסף וגם הוא אמר שאין צורך לדגום. אני נוהגת לבדוק את השד גם לבדי בבדיקה ידנית של מישוש שאני עושה לעצמי. כאשר לחצתי על שד ימין יצאה טיפה קטנטנה עם גוון מעט זהוב/ צהבהב הדומה בגודלה לרסיס טל. נוזל בכמות ממש מזערית כמעט מיקרוסקופית. בעבר לפני כמה שנים גם היה לי את זה וניגשתי לכירוג שאמר שאין מה לדאוג (אפילו צילמתי את זה והראיתי לו) והוא בזמנו אפילו לא טרח לשלוח אותי ל us. מאז אותה פעם בכל פעם שבדקתי לעצמי את השד לא יצא אותו נוזל. יודגש כי זה קורה לעיתים רחוקות כשאני לוחצת חזק ולא באופן עצמוני. במרבית הפעמים שבדקתי ולחצתי על הפטמה לא יצא כלום זה קורה מידי פעם. דר סליחה על אורך השאלה אבל האם יש לי ממה לחשוש? מה המשמעות של נוזל בכמות מזערית כזו? האם עליי להתעקש על בדיקות נוספות? ביופסיה? אודה לך באם תוכלי להשיב לשאלותיי כי אני מאוד לחוצה ומוטרדת במיוחד בגלל שבשד ימין יש קשריות. תודה

דר ברצוני להוסיף פרט נוסף. אני כבר כמעט שבוע וחצי-שבועיים לאחר מחזור. דבר נוסף, שמתי לב שהנוזל יוצא כאשר אני לוחצת בשד ימין. בשד שמאל לחצתי ולא יצא. האם זה חשוד כשזה לא דו צדדי? יש לי תור לus מעקב ולכירוג בגלל הקישריות לחודש הבא אבל אני ממש מודאגת ובלחץ. כאשר הכירוג שד בדק אותי לא יצא נוזל. זה ממש לעיתים רחוקות

בבקשה לכתוב בצמצום שאלות בפורום...

22/12/2019 | 23:27 | מאת: א.ג

היי אני בת 32+1 ללא רקע סרטן במשפחה הופנתי לאולטרסאונד בגלל גוש שהרגשתי בחזה עם ממצאים בשד שמאל: גוש אובלי היפוקגני מוגדר היטב 0.9ס״מ birad3 שד שמאל: צינור מורחב birads2 הפונתי mri בגלל הפרשות ירוקת בלחיצה בשני השדיים תוצאות mri שד שמאל: אותו ממצא באולטרסאונד גוש אובלי birads3 שד ימין : גוש אובלי היפוקגני סגלגל 0.6מ״מ Birads4 בסוף רשום עם ממצאים שפירים דו צדדים וביופסיה לשד ימין עשיתי ביופסיה לשד ימין עם הממצא החריג וחשד נמןך תוצאות ביופסיה: שד ימין Breast core biopsies showing fragment of papillary lesion. Myoepithelial markers(p40 and calponin) and ck5/6 were steongly positive. Er shows heterogenous pattern. In addition,a few ducts showing usual ductal hyperplasia הערה: החומר שנשלח אינו מייצג את כל הנגע לכן לאבחנה סופית מומלצת ביופסיה כירורגית שד שמאל: Breast core biopsies showing features ,may be compatible with complex fibroadenoma including arcas of sclerosing adenosis,apocrine metaplasia and columnar cell change עוד שאלה אני עם שתלי סליקון בחזה 4 שנים השאלה שלי שאין סיכון לעשות ניתוח להוצאת הגוש עם השתלים .. ועוד משהו יש לי הפרשות ירוקות בלחיצה על הפטמות בשני השדיים עשיתי תרבית והתוצאה שזה חיידק מסוג auose משהו כזה מה שכן הרופאה נתנה לי תרופה למשך 10 ימים אחרי זה נסיתי ללחוץ עוד פעם ועדיין יש הפרשות ירוקות בשני השדיים ובכל זאת הרופאה נתנה לי עוד תרופה למשך 10 ימים ואחרי זה גם המשיכו ההפרשות,, מה זה יכןל להיות ממה האם עליי לעשות ניתוח להוצאת הגוש כדי שחס וחלילה שלא יתפתח למשהו ??מה אומרות התוצאות של הביופסיה

ראי תשובה קודם

19/12/2019 | 16:31 | מאת: אייה

תוצאות ביופסיה שד ימין Breast core biopsies showing fragment of papillary lesion. Myoepithelial markers(p40 and calponin) and ck5/6 were steongly positive. Er shows heterogenous pattern. In addition,a few ducts showing usual ductal hyperplasia הערה: החומר שנשלח אינו מייצג את כל הנגע לכן לאבחנה סופית מומלצת ביופסיה כירורגית שד שמאל: Breast core biopsies showing features ,may be compatible with complex fibroadenoma including arcas of sclerosing adenosis,apocrine metaplasia and columnar cell change עוד שאלה אני עם שתלי סליקון בחזה 4 שנים השאלה שלי שאין סיכון לעשות ניתוח להוצאת הגוש עם השתלים .. ועוד משהו יש לי הפרשות ירוקות בלחיצה על הפטמות בשני השדיים עשיתי תרבית והתוצאה שזה חיידק מסוג auseos משהו כזה מה שכן הרופאה נתנה לי תרופה למשך 10 ימים אחרי זה נסיתי ללחוץ עוד פעם ועדיין יש הפרשות ירוקות בשני השדיים ובכל זאת הרופאה נתנה לי עוד תרופה למשך 10 ימים ואחרי זה גם המשיכו ההפרשות,, מה זה יכןל להיות ממה

הי עניתי לך על כל שאלה לחוד למטה. בבקשה בהתייעצות בפורום מסוג זה שאלה ממוקדת אחת. בריאות שלמה

19/12/2019 | 14:33 | מאת: חיה

מהי האבחנה ודרך טיפול של infiltrating mucinous adenocarcinoma grade 2

שלום חיה, נשמע שהאבחנה כבר ניתנה, בד"כ דרך האבחנה היא בביופסיה. הטיפול תלוי בהרבה דברים כולל הגיל והמצב הבריאותי. דבר ראשון רוצה לעודד ולשלוח איחולי החלמה מהירה, ולהסביר שבגיל מבוגר בדרך המחלה לא מאד אגרסיבית, והרבה פעמים ניתן להסתפק בטיפול הורמונלי בכדורים. בדרך כלל הטיפול כולל ניתוח. אבל כאמור אם המחלה מגיבה לטיפול תרופתי זה מצוין להסתפק בכך. מוזמנת להגיע למרפאתי ליעוץ אם תרצי. בריאות שלמה

17/12/2019 | 20:26 | מאת: מודאגת

תוצאות ביופסיה שד ימין Breast core biopsies showing fragment of papillary lesion. Myoepithelial markers(p40 and calponin) and ck5/6 were steongly positive. Er shows heterogenous pattern. In addition,a few ducts showing usual ductal hyperplasia הערה: החומר שנשלח אינו מייצג את כל הנגע לכן לאבחנה סופית מומלצת ביופסיה כירורגית שד שמאל: Breast core biopsies features, may be compatible with columnar cellchang. הערות לדגימה : Com

17/12/2019 | 21:16 | מאת: ביופסיה

תיקון.......שד שמאל Breast core biopsies showing features ,may be compatible with complex fibroadenoma including arcas of sclerosing adenosis,apocrine metaplasia and columnar cell change

17/12/2019 | 23:09 | מאת: אייה

עוד שאלה אני עם שתלי סליקון בחזה 4 שנים השאלה שלי שאין סיכון לעשות ניתוח להוצאת הגוש עם השתלים .. ועוד משהו יש לי הפרשות ירוקות בלחיצה על הפטמות בשני השדיים עשיתי תרבית והתוצאה שזה חיידק מסוג auseos משהו כזה מה שכן הרופאה נתנה לי תרופה למשך 10 ימים אחרי זה נסיתי ללחוץ עוד פעם ועדיין יש הפרשות ירוקות בשני השדיים ובכל זאת הרופאה נתנה לי עוד תרופה למשך 10 ימים ואחרי זה גם המשיכו ההפרשות,, מה זה יכןל להיות ממה ..

הי, כתבת מספר שאלות וכל פעם חתמת בשם אחר כך שהתקשיתי להבין מה קשור ומה לא. לגבי הביופסיה מימין -שאת תשובתה ציטטת כאן - מומלץ להוציא את כל הממצא (גוש כנראה) בניתוח - רק כדי להוציא את הכל בשלמותו ולא להסתפק בביופסיה שדגמה חלק מסוים ממנו... לפעמים בסוג כזה של ממצאים יש בסוף סיווג - ב50% מהמקרים - של תאים טרום סרטניים. משמאל נשמע לי למעקב. אבל קשה להגיד תשובה סופית ולהתחייב בלי לבדוק אותך קודם. את מוזמנת למרפאתי או ללכת לכירורגית שד אחרת. בריאות שלמה!

הי איה, לפעמים יש מצב כמו שאת מתארת עם הפרשה מהשדיים - ולדעתי מדובר בחיידק שכיח אבל לא נמצא אצל כל האנשים. לכן טופלת באנטיביוטיקה. זה יכול להכחיד את החיידק אבל לא בהכרח מפסיק את ההפרשות... אם ההפרשה אינה דמית אין צורך לדאוג אבל נשמע שזו היתה הסיבה לביופסיה מימין? שוב- יש להבדק עי כירורג/ית שד ולקבל הסבר מתאים לך עם האפשרות לרופאה לבדוק אותך ולהבין במה מדובר ולך לשאול שאלות. בריאות שלמה!

16/12/2019 | 22:01 | מאת: אנונימית

האם זה כואב?

הי, לצערי מדובר בבדיקה לא הכי נעימה אבל מדובר בדקירה, שלפניה נותנים הרדמה מקומית. זה כואב קצת יותר מבדיקת דם אבל נמשך לא יותר מדקה שתיים. בהצלחה, בריאות שלמה!

11/12/2019 | 18:09 | מאת: תמי

בת 44 ברקע בעיה נורולוגית ועברתי כריתת המנגיומיה עקב כאבי ראש מעצם הפרונטלית השמאלית של המוח. אמא שלי עברה ניתוח כריתת פפילומה שפיר. מזה כמספר ימים יש לי כאבים בבית שחי שמאל אין גוש מרגישה משהו בתוכו. האם כדאי לבקש מרופא משפחה ממוגרפיה ואולטרסנד? האם בדיקת ממוגרפיה ואולטרסנד צריך ביום מסוים בלי קשר למחזור חודשי? כל טוב תודה תמי

תיקון והמשך לאימי היה טרום טרום סרטני

הי תמי, אם אין ממצא שניתן למשש זה מוריד מעט את רמת הדאגה, אבל מומלץ בכל מקרה לבצע בדיקות שגרה שלא ציינת אם עוברת, ואם כבר ביצעת ממוגרפיה. נשמע לי הגיוני לגשת לבדיקת כירורג ולבצע ממוגרפיה אם לא ביצעת בשנה האחרונה. כן מומלץ לבצע את הממוגרפיה שבוע לאחר המחזור. בריאות שלמה!

07/12/2019 | 10:09 | מאת: דנה

שלום, ממצאי ממוגרפיה: הסתיידויות עדינות בזנב השד, בודדות, birads 3 - ממצא כנראה שפיר. האם אפשר לעשות כבר ביופסיה? האם ניתן להסיר את ההסתיידויות ההלו במסגרת ממטומיה או חייב ניתוח ? לחוצה בנושא.. תודה רבה מראש דנה.

הי דנה, לא ציינת מה גילך ואם זו ממוגרפיה ראשונה (האם יש צילומים קודמים ללא הסתיידויות?) גם אני מעדיפה לקחת ביופסיה מוקדם ופחות מעדיפה "לעקוב" והדרך לקחת הביופסיה היא בממוטום. רק לאחר תוצאה נדע אם בכלל מומלץ ניתוח... כלומר אם צריך. מאחלת לך בהצלחה ובריאות שלמה. מוזמנת ליצור קשר גם איתי אם צריכה במרפאה.

08/12/2019 | 05:27 | מאת: דנה

אני בת 50 ממוגרפיה קודמת ללא הסתיידויות, כתוב המלצה לממוגרפיה עוד חצי שנה. האם אפשר למנוע ממני לבצע ביופסיה כבר כעת ? תודה רבה רבה.

02/12/2019 | 16:21 | מאת: אורטל

האם ניתן לבצע בדיקת MRI שד בתקופה בא אני מזריקה דקפפטיל?

הי אורטל, אני חושבת שמענה יותר מדויק לשאלה תקבלי אם תשאלי בפורום של רדיולוגים (רופאי רנטגן). ממה שאני יודעת: בדרך כלל יש לבצע MRI שבוע עד 10 ימים לאחר קבלת המחזור. יכול להיות שטיפול הורמונלי יכול להקשות על פענוח הבדיקה (פעילות הורמונלית מגבירה צביעת רקע שמקשה על זיהוי ממצאים). מקווה שעזרתי (ניתן לנסות לעשות בחודשים שבהם לא תזריקי...) בריאות שלמה

28/11/2019 | 21:16 | מאת: ירדן

היי, אני בת 22 לפני כחודש הייתי אצל הרופאה והיא נתנה לי הפניה לאולטרסאונד. היום התקבלו התוצאות בשד שמאל ואשמח לדעת מה זה אומר אני ממש לחוצה. בשעה 4 2 סמ מהפטמה הודגם גוש סולידי היפוקאגני מוגדר היטב בגודל 2 ס"מ. ללא היפרמיה בדולפר צבע ייתכן סונוגרפית שפיר אין עדות לציסטות Birds 3 אודה לעזרתך.

הי ירדן, נשמע שיש לך ממצא שהוא שפיר בשד. ממצא כזה שכיח מאד בנשים צעירות, כל המאפיינים מצביעים על כך ששפיר, אני ממליצה לחזור לרופאה לשמוע ממנה את ההסבר, והמלצה למעקב - בדרך כלל חוזרים על בדיקה ידנית וגם אולטראסאונד אחרי 3-6 חדשים. בריאות שלמה

היי אני בת 32 ללא רקע מחלת סרטן במשפחה מה אומרת הבדיקה של האם אר איי מימין הודגם גוש אובלי מוגבל היטב באורך כ 6 מ״מ בבסיס הפטמה בעל האדרב ממושכת משמאל הודגם גוש אובלי מוגבל היטב באורך של כ 6.65 מ״מ בשעה 5 עומק שליש קדמי קרוב לשומן התת עורי בעצ האדרה ממושכת לסיכום: ממצאים שפירים דו צדדיים משמאל גוש בעל סבירות גבוהה לשפירות ביראדס 3 מימין גוש רטרואראולרי בעל דרגת חשד נמוכה ביראדס 4

הי איה, לא מובן לי מדוע יצא שביצעת MRI שד אם אין סרטן שד במשפחה. מציטוט הפענוח ניתן להתרשם שמדובר בשני גושים שנראים שפירים, אחד מהם הוגדר כמומלץ לביופסיה. עדיין הסיווג שהרדיולוגית נתנה להם הוא של שפיר עם סיכוי נמוך ביותר למשהו אחר... בריאות שלמה

שלחו אותי קודם לבדיקת אולטרסאונד כי יש לי הפרשות ירוקות אחרי זה לאמ אר איי כי הרופא הכירורגיה שד חשב שזה פפילומה בתוך צינורות החלב .. ועשיתיי בדיקת תרבית להפרשות שזה יצא חיידק מסוג aureus ..ובכלל הבדיקה גם לשתלי סיליקון שיש לי 4 שנים

יש לי ביופסיה לשני הצדדים ואחד מה עם הכנסת קליפ..מדוע מכניסים לי לתוך השד קליפ

14/11/2019 | 21:50 | מאת: מיכאלה

היי, בת 46, לפני שנה וחצי הבחנתי עם סרטן שד מוקדם. גידול 8 מ"מ, רגיש 100% לאסטרוגן. עברתי למפקטומי והקרנות. מטופלת בטמוקסיפן ללא תופעות לואי מיוחדות. אני מעוניינת לעבור ניתוח שאיבת שומן מהירכיים והישבן, האם ישנה מניעה ? ישנה אסכולה שגורסת שאסור לעבור עיסוים לאחר סרטן שאם חלילה יש גרורה, זה יגרום להתפשטות הסרטן(ניתוח שאיבת שומן יותר רדיקלי מעיסוי. האם יש אמת בדברים ? תודה מראש

הי מיכאלה, לפי מה שהבנתי משאלתך את רוצה לעבור ניתוח באיזור ירכיים ישבן - אין קשר לניתוח ועיסויים באיזור ולסרטן שד. בריאות שלמה.

ביצעתי בדיקת אולטרסאונד שד אחרי חודש שיש לי מין אי נוחות בשד ימין... קצת לחוצה עד שיפענחחו תוצאות... בזמן הבדיקה ראו במסך כתם לבן ... צריכה להלחץ או משהו?...............

הי שיר, מתנצלת אך אין לי שום דרך לדעת. תצטרכי להתאזר בסבלנות עד אשר יהיה פענוח של הבדיקה. מציעה לך לפנות לכירורג שד לאחר מכן. בריאות שלמה

בת 74 ברקע סרטן שד לפני 20 שנה – טופל בכריתה של הגידול כולל 3 בלוטות נגועות כולל הקרנות וכימוטרפיה- במעקב כל השנים. בנוסף לפני 7 שנים סרטן ראשוני בבלוטת התריס ובאונה בריאה ניתן טיפול ניתוחי בלבד לאחרונה חלה עלייה בסמנים C125 מ25 ל30 ל40 במהלך חצי שנה(יש לציין בגיל 47 עברתי כריתת רחם ושחלות). נשלחתי לpet ct. בסריקה נמצאו הממצאים הבאים: 1. מצב לאחר למפקטומיה משד ימין עם קליטה פתולוגית במלאות גודל 3.9 ס"מ עומק 2.2 כנראה במיטת הניתוח שנעשה לפני 20 שנה ועבר הקרנות.ללא קשרי לימפה מוגדלים 2. שלד רקמות רכות- קליטה פתלוגית בגוף T7 ללא ממצא- יחד עם זאת מודגמת חוסר הומוגניות קל בקליטה בשלד מרכזי ופריפרי ללא קליטת פתולוגיות מוקדיות נוספות# לא ספסיפי- לא ניתן לשלול גרורה שאלות: 1. האם כל קליטה פטלוגית בפט סיטי – באיזור צלקת- מיטת הניתוח משמעותה ממאירות או לא ניתן לדעת ללא ביופסיה? יש צורך בכריתה השד? 2. מה משמעות סעיף 2- קליטה פתלוגית בגוף T7 ללא ממצא וכו.. כיצד ניתן לאבחן שמדובר בגרורה(כתוב שלא ניתן לשלול)? האם עושים ביופסיה בחוליה?האם יש צורך בהדמיות נוספות?איך ניתן לדעת? תודה רבה על תגובתך

הי לאה, אני מבינה שאת מודאגת אבל מהנתונים שהעלית אני באמת רואה תמונה מורכבת, שמעלה הרבה סימני שאלה ודרכי בירור. מקרה כזה דורש הסתכלות בצילומים עצמם (לאחר בדיקה שלך כמובן) וישיבה רב צוותית עם רדיולוג/ית ואונקולוג/ית. אני מקווה שפנית לכירורגית או רופאה מטפלת אחרת להמשך הבירור.את מוזמנת גם לפנות אלי אם תרצי, בריאות שלמה

שלום למומחים, אני בת 50. עשיתי פעם 1 ממוגרפיה+ אולטרה סאונד. התשובה יצאה תקינה אך מצויין שעלי לעשות עוד חצי שנה שוב אולטרהסאונד,עקב סמיכות איסמטריה בשד שמאל. האם אני בסיכון?או שאני יכולה להיות רגועה?? אם הכל תקין מדוע עלי לעבור שוב אולטרה סאונד בזמן קצר?? אציין, שאין לנו היסטוריה של סרטן שד במשפחה.תודה רבה!!

הי אביבה, נשמע שכרגע אין כל דבר מדאיג בבדיקות שלך. לצערנו, העדר מחלה סרטנית במשפחה לא מהווה תעודת ביטוח לכך שלא יהיה אצל מישהו בתור פעם ראשונה. לכן הרופא בוחר לעשות מעקב פעיל ובדיקות סדירות גם אולטראסאונד לאחר חצי שנה, כדי לעקוב שלא הופיעו ממצאים חשודים. בריאות שלמה

06/11/2019 | 23:17 | מאת: Kat bd

בת 73 שני גושים קטנים בשני השדיים פלוס גוש בלימפה ימין וזקיף צד שמאל צריכה לקבוע ניתוח לשבוע הבא קצת חוששת מהניתוח קרציניומה חודרנית זה סרטן קשה? קל? צריך בד"כ כימו? האם צריך חוות דעת נוספת? לא ראיתי אונקולוג עדיין הייתי רק פעמיים אצל הרופא ובפעם השנייה נשלחתי לניתוח

שלום לך, מקווה שכבר פגשת אונקולוג או שערכת שיחה יותר מפורטת עם הכירורג. אלו שאלות שצריכות להענות פנים אל פנים. היום קרצינומה של השד הופכת להיות יותר ויותר נפוצה והטיפול בה יותר יעיל. האם זה סרטן קשה? אין לי את הנתונים לענות לך אך בדרך כלל כפי שאמרתי יש מרפא והטיפול מאד יעיל. וגם לא יודעת אם תזדקקי לכמותרפיה. את צריכה לדון בכל זה עם הכירורג, ולאחר הניתוח להתייעץ עם אונקולוג. מוזמנת גם אלי אם תרצי לעוד חוות דעת. בריאות שלמה!

05/11/2019 | 18:42 | מאת: ב

שלום, בשבועות האחרונים השדיים שלי השתנו.. קצת קשה לי לתאר.. אבל פטמה אחת במקום והפטמה השניה ממש נפלה למטה גם מבחינת הצורה שלה וגם מבחינת המיקום שלה.. כלומר השדיים ממש לא שומים אחד לשני.. אחד נופל והשני עומד.. בנוסף אני מרגישה כאב בקצה השד ובבית שחי אחד.. לא מיששתי גוש.. יש גם כאב בפטמה אבל זה קראתי שנובע מבעית פרולקטין שיש לי.. אני בת 29.. אשמח לשמוע דעתך האם גם כל השאר מהפרוקלטין.. אני לא נבדקת כי אני מתביישת מבדיקות כאלה.. תודה

שלום לך, אני מבינה את המבוכה בבדיקה אבל מזמינה אותך למצוא רופאה אישה (יש מספיק מאיתנו, וזה בדכ מתבצע בנועם ורוגע) ולהבדק. אין שום דרך בה אפשר להשיב על השאלה בלי לבדוק. נכון שגילך והעובדה שאינך ממששת גוש מורידים את הסיכוי שמדובר בממצא סרטני אבל עדיין - אף רופא לא ישיב על שאלה כזו רק מתיאור דרך אתר אינטרנט. מוזמנת לקבוע תור גם אלי אם תרצי, אבדוק בשמחה. בריאות שלמה

עשיתי ממוגרפיה ומיד לאחר מכן אולטרסאונד בשד ימין מסביב לאספקט העליון של השתל ( אני עם שתלים בערך 15 שנה במעקב פעם בשנה ) מודגם נוזל בגודל כ*53ממ ייתכן תואם לממצא בבדיקת ממוגרפיה משקעים עדינים בתוכו. מה זה אומר בבקשה ?

הי אושרת, יכול להיות שמדובר בדלף מהשתל. כדאי להתייעץ עם כירורג (כללי או אפילו מנתח פלסטי) שיבדוק אותך ויראה את הבדיקה. בריאות שלמה

מה ההבדל בין מכשיר תלת מימד טומוסינתזיס לבדיקת ממוגרפיה רגילה? האם הקרינה משמעותית גבוהה יותר? האם התוצאות מפורטות יותר?

הי סיון, במכשיר תלת מימד יש אכן יותר קרינה לא יודעת אם משמעותית יותר. והתוצאות כן נותנות תמונה יותר ברורה. לפעמים הבדיקה נחוצה, לאחרונה יש בדיקה של ממוגרפיה עם חומר ניגוד שהיא עדיפה על טומוסינטזיס למרות שבה גם יש יותר קרינה מאשר בצילום רגיל. בריאות שלמה

שלום רב היום נבדקתי בדיקה שגרתית אותה אמור לבצע פעמיים בשנה. לאחר מכן הפנתה אותי הרופאה לממוגרפיה שיצאה תקינה. תמיד שנבדקתי, הייתי עושה אולטראסאונד ובדיקה ידנית. היום רק ידנית וממוגרפיה שתקינה. בת 38 וחצי. אימי חולה בסרטן השד. אינו גנטי...

שלום לך, כן, את צודקת, מומלץ לבצע גם בדיקת סונר שד לנשים בגילך שעושות ממוגרפיה וגם בגלל סיפור משפחתי כדאי להתמיד בכך גם אחרי גיל 50. לסיכום: בדיקה ידנית פעמיים בשנה, ממוגרפיה וUS שדיים פעם בשנה בריאות שלמה

24/10/2019 | 18:41 | מאת: ממוגרפיה התייעצות האם כדאי דחוףףףףף

שלום רב אני בת 36. אמא לילדה אחת. הרגשתי כאבים בשד שמאל בצד . כירוגג השד שבדק אותי אבחן שאין ממצא חריג ז"א שאין גוש. ובלוטות לימפה לא נפוחות. בדיקה ידנית תקינה אבל אבחן שיש לי שד פיברוציסטי ואמר שמעדיף לא לקחת סיכון ,כיוון שאמרתי לו שיש לי כאב בצד שמאל הפנה לממוגרפיה. קראתי שבדיקה זו לא ככ מומלצת עקב קרינה גבוהה ועדיף לעשותה רק כאשר שבאמת יש ממצא חשוד. אני נורא חוששת מבדיקת שווא כי קראתי שזה מה שעלול לגרום לגידול ( קרינה ) מה כדאי לי לעשות?

שלום לך, א. ניתן לבצע סונר (אולראסאונד) של השד, בתור בדיקה ראשונה ואולי גם אחרונה. ב. כשמדברים על נזקי קרינה וסיכון בסרטן שנובע מכך הכוונה אינה לבדיקה בודדת. בריאות שלמה

24/10/2019 | 17:15 | מאת: דנה

בת 36 עברתי ניתוח להגדלת שדיים בשנת 2005 מאז ועד היום אחת לשנה נמצאת במעקב עוברת ממוגרפיה ואולטרסאונד שד שהכל תקין. אני מעוניינת להסיר את שתלי הסיליקון אך כרגע אני מתכננת הריון. אני מאוד לחוצה מכל מה שנכתב על שתלי הסיליקון במיוחד שאני מרגישה כבר המון זמן חלק מהסימפטומים שתיארו ובנוסף עברתי 2 הפלות טבעיות שהיו ללא דופק לעובר. אני כרגע ממש בדילמה מצד אחד ממש רוצה להוריד את השתלים ומצד שני אני מתכננת אוטוטו הריון. אני אשמח לדעת מה היית מייעץ לי לעשות בשלב הזה. למרות שכל הבדיקות עד היום יצאו תקינות אבל עדיין לא רגועה לנוכח הכתבות וכמובן ההרגשה ב-4 שנים האחרונות. בבקשה תמליץ לי מה לעשות.

הי אני כירורגית אישה, ואשמח להתייחסות נכונה :) - אין ממש סיבה להמליץ כך או אחרת. תופעות שליליות נצפו במקרה 1 ל 80000 מקרים - של שתלים. מדובר בסוג של לימפומה, לא יודעת מה מרגישים כשיש כזה דבר. נשמע לי הגיוני להתרכז קודם בהריון ולידה ולאחר מכן לשקול ניתוח. לא מכירה שיש קשר בין הפלות לשתלים בשד... בריאות שלמה ובהצלחה

24/10/2019 | 17:15 | מאת: דנה

בת 36 עברתי ניתוח להגדלת שדיים בשנת 2005 מאז ועד היום אחת לשנה נמצאת במעקב עוברת ממוגרפיה ואולטרסאונד שד שהכל תקין. אני מעוניינת להסיר את שתלי הסיליקון אך כרגע אני מתכננת הריון. אני מאוד לחוצה מכל מה שנכתב על שתלי הסיליקון במיוחד שאני מרגישה כבר המון זמן חלק מהסימפטומים שתיארו ובנוסף עברתי 2 הפלות טבעיות שהיו ללא דופק לעובר. אני כרגע ממש בדילמה מצד אחד ממש רוצה להוריד את השתלים ומצד שני אני מתכננת אוטוטו הריון. אני אשמח לדעת מה היית מייעץ לי לעשות בשלב הזה. למרות שכל הבדיקות עד היום יצאו תקינות אבל עדיין לא רגועה לנוכח הכתבות וכמובן ההרגשה ב-4 שנים האחרונות. בבקשה תמליץ לי מה לעשות.

ראי תשובה לשאלה הזו שורה אחת מעל. בריאות שלמה

24/10/2019 | 10:57 | מאת: ורדה

עשיתי בדיקה ממגורפיה באולטרהסאונד. נמצא במנח CCבטומוטינטיזה בלבד איזור עיוות עדין פריפרי. כמו כן ב-US לא זוהה ממצא דפנטיבי בקורולציה לעיוות הממוגרפי. מלבד זה לא זוהים גוש חשוד או הסתיידויות. הרופאה טענה שהיא לא רוצה לעשות לי דיקרה סתם (בי אופסיה) ולכן שלחה אותי לעשות MRI. שאלתי מה חומרת הממצא? והאם שאין מתאם בין הממוגרפיה ל-US. זה אומר משהו? כמו כן אני מאד פוחדת לעשות MRI כי יש לי פחד ממקומות סגורים. מה עלי לעשות? רצ"ב הבדיקה.

הי ורדה. העובדה שאין מתאם בין ממוגרפיה לUS לא אומרת כלום. בד"כ US יותר טוב בלהגדיר גושים או ציסטות. בממוגרפיה נראה עיוות שכנראה לא יצר גוש ולכן לא נראה בUS. הייתי ממליצה על MRI גם כן, יש מקומות כמו תל השומר ואולי אסותא בהם המכשיר "פתוח" בכל מקרה בדיקת MRI שד היא בשכיבה על הבטן ותחושת הקלאוסטרופוביה יותר מתונה ממה ששומעת ממטופלות בריאות שלמה .

תודה על תשובתך המהירה. לא הבנתי מתשובתך מה זה אומר עיוות עדין פריפר. האם זה משהו מדאיג. בנוסף שכחתי לציין שבמנח השני שגם במנח השני בממוגרפיה לא נצפה העיוות. האם זה אומר משהו. ורדה

23/10/2019 | 07:16 | מאת: שרה

אני בת 42 היפוכונדרית ברמות מטורפות הבוקר ךפני שהתלבשתי הסתכלתי במראה ושמתי לב שכאשר מרימה את יד שמאל מעל לראש נוצרת מעין גומה קטנה בחלק התחתון של השד השמאלי ברגע ש ורידה את היד הגומה נעלמת לגמרי האם אני יכולה להיות רגועה ואין מקום לדאגה

הי שרה,מתארת לעצמי שאם את היפוכנודרית לא כל כך משנה מה אומר או אכתוב. לא יודעת איך להגיב למה שתיארת - אין לי אפשרות לראות או לבדוק. מומלץ בגילך ללכת לבדיקה אצל כירורג וזה מה שאני ממליצה כעת, כמו כן הגיע כבר הזמן גם לממוגרפיה וUS. בריאות שלמה

20/10/2019 | 16:57 | מאת: אני

שלום, האם כל שינוי בעור השד מעיד על ממאירות? כאשר אני מרימה את החסיה להסתכל על השד העור נראה מתכווץ ועם נקודות כמו צלוליטיס... כאשר אני שוכבת ומרימה את היד יש סימני מתיחה. אני מי אחרי 2 הריונות שבהם השד שלי ממש גדל (הריון אחרון לפני שנה). תמיד שד אחד שלי היה גדול ועבה מהשני. יכול להיות שזו ציסטה שגדלה עד שינוי צורת השד? האם כל שינוי בעור מעיד על הגרוע מכל? אני ממש מפחדת מהגרוע מכל

שלום רב, לא כל שינוי מעיד "על הגרוע מכל". מעט עור ברווז או התכווצות מסויימת לא מעידים על סרטן שד. ולא כל נפיחות היא ציסטה. יש שינוי שכאשר קורה בעור העטרה - סביב הפטמה - מדאיג רופאים ויש לקחת ממנו ביופסיה. זה לא משהו שמשתנה בדקות או בכלל. בכל מקרה ממליצה על בדיקה ידנית אצל כירורג. בריאות שלמה

17/10/2019 | 19:43 | מאת: רבקה

שלום, קצת לחוצה אמא ל2 ילדים. בת 31 הרגשתי גוש בשד פניצי לכירוג שטוען שלא מרגיש כלום ביצעתי אוחטרסאונד והתוצאות הן: שד ימין בשעה 8-9 כ3 ס"מ מהפטמה מודגם ממצא היפואקוני מוגדר בחלקו בקוטר של 1.3 ס"מ birads3 נראה כהתאגדו רקמתית לבצע אולטרסאונד עוד 3 חודשים

הי רבקה, לא נשמע מדאיג במיוחד, לפי הציון שנתנו לבדיקה מדובר בגוש שפיר. יש לעקוב אחריו לאחר 3 חדשים. לפעמים מומלץ לבצע ביופסיה - וזה נותן תשובה חד משמעית לגבי טיבו. מאחלת בריאות שלמה

שלום וחג שמח אשמח לדעתך, אני לחוצה מאוד ובחרדות. האם מדובר בגוש סרטני? הופנתי לבדיקה חוזרת בעוד כשבועיים (ממוגרפיה ואולטראסאונד). בת 48. מחזור סדיר. לא נוטלת (עכשיו ובעבר) תרופות/גלולות. לא נשאית של הגן (האם נבדקה בגלל סרטן לבלב). שלושה ילדים (הריון ראשון בגיל 29). הנקתי. שדיים קטנים מאוד (מבנה גוף רזה). מבנה רקמת השד פיברוגלדולארי בעיקרו. הריקמה הבלוטית סמיכה. במעקב כירוג שד שגרתי ב 10 שנים אחרונות (ללא סיבה מיוחדת): ממוגרפיה וסונר אחת לשנתיים, בדיקה ידנית אחת לשנה. עד לממוגרפיה האחרונה הכל היה תקין וללא כל ממצאים בעבר. בבדיקת הממוגרפיה אחרונה (שבוע לפני הווסת): שמאל: תקין BIRADS1. ימין: BIRADS 0 גושים ברקמה הרכה - נראה גוש אחד 13 ממ. ממוקם ברביע פנימי תחתון. גבולות במבנה לובולארי. סמיכות רקמת הגוש נמוכה. בדיקה טרם הושלמה יתר המדדים תקינים. המלצות: בדיקת אולטראסאונד, במידה והממצא סולידי מומלץ לבצע ביופסיה. בדיקת US (בוצעה באותו היום, מיד לאחר הממוגרפיה): מבנה שד בלוטי צפוף. אין עדות לגוש סולידי או ציסטי בבית השחי אין בלוטות מוגדלות. BRIADS1 (ימין ושמאל). בדיקה ידנית כירוג שד (לאחר שבועיים בתום הוסת): ואקסילות תקינה, מבנה שדיים מעט גושי, אין לימפאדנופתיה סופרה-קלויקולרית. בבדיקה אצל כירוג השד לא יכולתי לדבר ולשאול מרוב לחץ וחרדה. מה הסיכוי שהגוש סרטני? ואיך יתכן שלא נצפה בבדיקת האולטרסאונד?

שלום רב, בד"כ הסונר יותר רגיש לגושים מאשר ממוגרפיה. יכול להיות שהיה שינוי הורמונלי טרם המחזור. הייתי חוזרת על הבדיקה לאחר חודש אבל אחרי מחזור. כעת אין גוש ומכיון שכך הוא גם אינו סרטני. מאחלת בריאות שלמה

בת 52 מיששתי בשד שמאל וגיליתי גוש נוקשה בגודל 1סמ. בפניה לכירורג שד אכן אושר הגוש הסולידי כמוכן 2קשריות נפוחות באותו צד שמאל. הכיררוג שלח אותי למומוגרפיה ואולטראוסאונד. האם עצם זה שנמצאו גם קשריות נפוחות בבית השחי זה מראה על ממאירות הגידול. ?

הי שיר, נשמע שמצאת גוש חשוד, ומקווה שכבר יש התקדמות של ממוגרפיה ולקחו ביופסיה, שיכולה לאשר שמדובר בגידול או לתת תשובה אחרת טובה יותר. זה שממששים בלוטות זוהי עובדה - שוב - לא חד משמעית, עד שאין משם ביופסיה. לפעמים יש בלוטה/ות תגובתי/ות. מאחלת לך בשורות טובות

שלום כמעט חודשיים וחצי אני מרגישה כאבים בשד ימני ביצעתי בדיקת ממוגרפיה ,נבדקתי ע"י כירורג שד שבצע לי בדיקת אולטראסאונד .. והכל היה תקין אך עדיין אני מרגישה אותם כאבים .. והכאבים לא חלפו עד היום.... ביצעתי בדיקות דם כלליות שהראו שהכל תקין אני מודאגת מאד שאלתי, היא: האם יש בדיקה ספיציפית שמסבירה לי מה מקור הכאבים האלו בשד ממה זה נובע האם זה מראה שיש בעיה בשד ואם זה בעיה או שינוי הורמונלי כפי שהרופאים סבורים .. תודה מראש

הי אמירה, כאבים בשד הם תלונה מאד נפוצה ובדרך כלל תמימה. כמובן שצריך לבדוק (כפי שעשית) ידנית וגם עי סונר או ממוגרפיה, אבל ברוב המקרים הם לא סימן ראשון לסרטן שד או בעיה רצינית. השד הוא איבר רגיש ודי דינמי - כלומר מושפע מרמות הורמונים שונים בגוף, כמובן יותר באשה בגיל הפוריות. בדכ אני מסבירה שמצד אחד אין בעיה חמורה ומצד שני הכאב הוא נוכח מוחשי ומפריע. לא מוכרות לי בדיקות דם שיכולות לעזור רק להיות במעקב. בריאות שלמה

10/10/2019 | 10:16 | מאת: חמי

שלום רב. לפני 8 שנים גילו לי גוש בשד השמאלי. Invasive ductal carcinoma grade 3 גודל הגידול-2.5 ס"מ ,אסטרוגן-Observed in greater than 75% (score 4 rang 1-4) פרוגסטרון- Observed in 25% (score 1 ange 1-4) KI67-גדול מ50 אחוז בלוטות לא נגועות, בת 57 כיום, אחרי כימו AC וטקסול. מסטקטומי ושחזור בשני השדיים. נשאית ברכה 1 ,במעקב במרפאת נשאיות. הוצאתי שחלות. אחרי שנתיים וחצי של טמוקסיפן נתבקשתי לעבור לחמש שנים לטרוזול. עכשיו ,בחלוף 5 שנים, נאמר לי להפסיק עם הלטרוזול. ברצוני לדעת בבקשה :1.האם זה הפרוטוקול המקובל היום? 2.קראתי מחקרים שבהם נאמר שיש לקחת כדורים במשך 10 שנים ולא שבע וחצי. על מי זה חל? 3. האם יש משמעות בענין זה להיותי נשאית ולKI 67 הגבוה? 4. הבנתי שגידולים הורמונליים נוטים לחזור אחרי הרבה שנים- מה יגן עלי מפני זה? תודה רבה

הי חמי, אני קוראת מה שאת כותבת, מבינה לגמרי את ההתלבטות ולמרות שאני מעורבת בהרבה מקרים (מטופלות שלי) בתמונה דומה - אני לא יודעת מה לענות לך, הייתי מתייעצת באונקולוג/ית המטפל/ת, או פונה לדעה שניה אצל אונקולוג/ית נוספ/ת. המשך בריאות טובה

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 386