דלילות שיער

דיון מתוך פורום  סרטן השד

05/01/2016 | 12:01 | מאת: דפנה

אובחנתי לפני כ-3 שנים עברתי טיפול כימי קרינה ניתוח כיום נוטלת טמוקסיפן (בעלון המצורף רשום דלילות שיער). לאחרונה שמתי לב שהשיער שצמח מאוד מאוד דליל. האם ישנה תרופה או טיפול ??

06/01/2016 | 07:06 | מאת: פרופ' גיל בר-סלע

דפנה שלום אכן טמוקסיפן יכולה להביא לנשירה ודלילות בשיער אצל חלק מהנשים. איני יודע מה גילך ומצב המחזור, אך אם כבר אין מחזור- ניתן לשקול שינוי תרופה הורמונית (לא בטוח שלא יקרה גם עם התרופה האחרת). כמו כן לעיתים הסיבה אינה הורמנית ויש חסר מינרלים, במיוחד סיליקה ולכן ניתן לנסות קומפלקס מינרלים וויטמנים לבריאות השיער- מצוי בבתי המרקחת

06/01/2016 | 07:47 | מאת: דפנה

ראשית מודה לך על תשובתך המהירה לשאלתי. המחזור הפסיק לאחר הטיפול הכימי השני ולא חזר. ניסינו להחליף תרופה אך התרופה לא התאימה מאחר ודיממתי . האונקולוגית ביקשה לחזור לטמוקסיפן אני נוטלת את התרופה כשנתיים. להבנתי הצעת לעבור בדיקת דם לבירור חוסר ויטמינים?

מנהל פורום סרטן השד