טיפול לגרורות בעצמות

דיון מתוך פורום  סרטן השד

25/11/2015 | 13:18 | מאת: יעלה

שלום אני מטופלת בסרטן שד מפושט לעצמות (לפי הסיטי פט, מתרכז רק באגן הירכיים). עד עכשיו טופלתי בטמוקסיפן. השמנתי מאוד בכ-13 ק"ג בעקבות הכימותרפיה שקיבלתי שגרמה להפסקת המחזור וכמובן מהטמוקסיפן. עכשיו העבירו אותי ללטרוזול כי נצפתה התקדמות במחלה. אני ממשיכה להשמין... למרות שאני מקפידה על תפריט מאוזן. ההשמנה מאוד מפריעה לי. האונקולוגית שלי לא חושבת שזו סיבה מספיק טובה להפסיק את הכדור. הפסקתי אותו על דעת עצמי. הוא גם גרם לי לדכדוך ועצבנות, כך שהרגשתי שהוא ממש פוגע בחיי היום יום שלי. מה האלטרנטיבה הטיפולית שיכולה לא לגרום להשמנה ולדיכאון (אולי הדיכאון נובע מההשמנה...?)? הרי כל מעכבי הארומטאז פועלים על מנגנון דומה שגורם להפסקת ייצור האסטרוגן בגוף. האם יש אלטרנטיבה טיפולית אחרת? תודה רבה מראש

03/12/2015 | 16:25 | מאת: ד"ר מירב בן-דוד

יעלה שלום, אכן טמוקסיפן עלול לגרום להשמנה. יש אלטרנטיבות, לפעמים צריך להפסיק את הווסת בכל מני אמצעים או בניתוח כדי שהתרופות תוכלנה לעבוד. גשי לאונקולוגית שלך והתייעצי איתה. ספרי לה שהפסקת את הטמוקסיפן. - ותגיעו ביחד לתרופה שלך. אם הטמוקסיפן עבד עד עכשיו0 חבל לוותרעל קו טיפולי אבל אם אין ברירה... בהצלחה, מירב בן דוד

מנהל פורום סרטן השד