בירור ממצא

דיון מתוך פורום  סרטן השד

14/11/2015 | 19:35 | מאת: ניצה

שלום, ראיתי שהבדיקה תקינה מלבד BIRADS : 2 בהסתיידויות . ממצא זה לא הופיע בבדיקה שעשיתי לפני 3 חודשים. מה המשמעות? מה זה אומר? תודה על תשובתכם ניצה בבדיקת ממוגרפיה:לא נראו גושים בריקמה הרכה. הסתיידויות :עדינות : מעטות, ללא שינוי מ 08/2015- ממצא שפיר. - BIRADS : 2 רקמה פברוגלאנדולארית - תקינה. צל העור והפטמה - תקינים.רושם : הסתיידויות כמתואר ממצא שפיר. - BIRADS : 2 בבדיקת סונר us תבנית סונוגרפית תקינה. לא הודגם כל גוש סולידי או ציסטי. בית שחי תקין בדיקה תקינה. - BIRADS : 1

21/11/2015 | 22:39 | מאת: ד"ר עודד אולשה

ניצה שלום. בקיצור וכדי לא לבלבל, אגיד רק שהמושגים של BIRADS מתייחסים לצורך במעקב או ביופסיה. BIRADS1 - בדיקה תקינה. BIRADS2 - ממצא שלא דורש מעקב. במידה ויש לך שאלות על ממצאים ספציפים שהוזכרו בפענוח (שלפי הסווג לא דורשים מעקב) עליך לפנות למי שהפנה אותך לבדיקה ומכיר אותך ואת נסיבות הביצוע של הבדיקה. בברכה, דר אולשה

מנהל פורום סרטן השד