***

דיון מתוך פורום  סרטן השד

05/11/2015 | 11:10 | מאת: מישהי1959

<p>ני בת 56. אימי חלתה בסרטן השד בגיל 37 ונפטרה מגרורות בגיל 55. אני לא נשאית BRCA בבדיקה הרגילה ובריצוף הגנטי. לפני שלוש שנים גילו אצלי בממוגרפיה שגרתית DCIS בשד ימין, חצי ס"מ. לא רגיש לפרוגסטרון, רגיש לאסטרוגן ב - 50% מהתאים. ציון אונקוטייפ ל - DCIS 14%. בגלל הסיפור המשפחתי עברתי כריתה דו-צדדית ושחזור והוצאתי שחלות (מבחירה שלי). הגידול התגלה אחרי שמונה שנים של טיפול הורמונלי חליפי. נאמר לי על ידי האונקולוגית שאני לא צריכה טמוקסיפן כי עברתי כריתה דו-צדדית. בגלל שבמקביל אני סובלת מבריחת סידן (אוסטופניה) הציעו לי אויסטה, ואמרו לי שהתרופה טובה גם למניעה של סרטן השד. שאלתי היא האם האויסטה יעילה רק לנשים שטרם חלו, או גם לנשים אחרי מחלה? התרופה גורמת לי לגלי חום. קראתי שהיא עלולה לגרום לקרישי דם. יש לי בעיה של הפרעות בקצב הלב 20 שנה, מיגרנות, הפרעות נוירולוגיות ואני לוקחת אספירין. מתלבטת אם לקחת את האויסטה או שאני מסתכנת בגלל בעיות רפואיות אחרות. בנוסף - האם התרופה גורמת להשמנה? כי יש לי נטייה חזקה להשמין. תודה מראש</p>

06/11/2015 | 18:48 | מאת: פרופ' גיל בר-סלע

לכותבת שלום האונקולוגית המטפלת בך הסבירה לך נכון, שאינך צרכה לקחת טמוקסיפן למניעת סרטן השד לאחר שעברת כריתת שדים ולא היה לך כלל סרטן שד חודרני. מבחינת האוסטאופניה -את צרכה להחליט אם לקחת אויסטה וכדאי שתתיעצי עם אנדוקרנילוג. כל מגוון השאלות ששאלת הוא מעבר ליעוץ באינטרנט.

מנהל פורום סרטן השד