סריקת PET באסותא-באמת אורך 5 שעות?!

דיון מתוך פורום  סרטן השד

08/10/2015 | 17:36 | מאת: יסמין

שלום רב, אני צריכה לעבור סריקת PET לגילוי גרורות. כשדיברתי עם אסותא רמת החיל נמסר לי טלפונית שאני עשויה לשהות שם חמש שעות לצורך הבדיקה. הוסבר לי שהדבר נחוץ כדי שהחומר יתפשט היטב בגוף והדבר תלוי במשקל, גובה וגורמים נוספים. כלומר, לאחר 4 שעות צום, בחלקו גם ללא מים, אצטרך להיות שם כחמש שעות נוספות בצום מוחלט-גם ללא מסטיק. עבורי הדבר קשה מאוד, מפני שאני משתמשת במסטיק ניקוטין לצורך גמילה מעישון ויש לי לחץ דם נמוך מאוד ואני נוטה להתעלף ללא ניקוטין, קפאין ומזון לאורך זמן. קראתי באתרים בארץ ובחו"ל שזמן ההמתנה מרגע הזרקת החומר ועד הבדיקה היא כשעה. גם באתר של אסותא מצוין שיש המתנה של כשעה ומשך השהות במתקן הוא כשלוש שעות. מאחר וההמתנה שם לביופסיה היא שעה וחצי ללא סיבה רפואית, אני שואלת: 1. האם יש כאן מישהי שעשתה את הבדיקה באסותא רמת החיל ואכן חיכתה 5 שעות? 2. האם יש כאן מישהי שעשתה את הבדיקה במקום אחר וחיכתה רק שעה? 3. האם יש המלצות היכן כדאי לעבור את הבדיקה באופן אנושי ומתחשב? תודה!

13/10/2015 | 13:27 | מאת: פזית

אכן ביצעתי את הבדיקה באסותא רמת החייל אם יש לך אפשרות לעבור במקום אחר הייתי ממליצה

21/10/2015 | 11:14 | מאת: יסמין

אני פרסמתי את השאלה בנוגע להמתנה של 5 שעות ל-PET-CT. לאחר שביררתי בעוד מקומות, הסתבר שכולם אומרים "עד חמש שעות" וכנראה שלעתים יש עיכובים ואכן מחכים חמש שעות, אבל בסופו של דבר ביום שעברתי את הסריקה לקח רק שעתיים ולא היה נורא בכלל. מעצבן שהמוקדנית באסותא התעקשה שחייבים להמתין חמש שעות "כדי שהחומר יתפזר בגוף" ושזה תלוי בגובה ומשקל... בכל אופן, אני מבהירה כדי שנשים לא יירתעו מפני הסריקה ולא יחששו. מה שכן, אם יוצא לכן להגיע בשישי-שבת, דעו שהמזנון בביה"ח אינו פועל ולכן הביאו אוכל ושתיה מהבית או שתצטרכו ללכת לאחת המסעדות ממול, שהן יקרות. אחרי 8 שעות צום נכנעתי, אבל אם אצטרך שוב, אזכור להביא אוכל וקפה איתי. כדאי גם להביא סוודר וגרביים בכל מזג אויר - חדרי ההמתנה והסריקה קרים מאוד.

מנהל פורום סרטן השד