ניתוח משמר שד משולב עם הקטנה חזה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

05/10/2015 | 12:38 | מאת: נעמה

שלום, אני אחרי כימותרפתיה עם נסיגה מלאה של גוש בשד שלא התפשט, לבלוטות, אמורה לעבור ניתוח משמר שד להוצאת מרכז הגוש, מעוניינת לעבור גם הקטנת חזה האותו הניתוח, מאחר וגם כך השד המנותח קטן יותר מהשני ותהיה חוסר סימטריה בולטת לעין. האם מדובר בהליך מקובל? האם מישהי עברה ניתוח כזה ויכולה לספר? תודה

15/10/2015 | 06:57 | מאת: ד"ר יצחק ליפין

מציע לך להתיעץ עם פלסטיקאי טרם הניתוח בשד הקטן- לגבי הטכניקה הכריתתית כך שהתוצאה האסטטית תהיה טובה. לגבי השוואת הגודל והקטנת השד הגדול - אני מציע להמתין עד להחלמה מוחלטת של הניתוח כך שהתאמת הסימטריה בניתוח הנוסף תהיה מיטבית

מנהל פורום סרטן השד