סרטן שד במקצועות אחות ועו"ד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

16/08/2015 | 22:40 | מאת: רות

שלום רב, נודע לי שמחקר ענק בשם "נשים עובדות וסרטן שד" (באנגלית), שפורסם בחודש זה, מצא שנשים במקצועות אחות ועו"ד (בין השאר) נמצאות בסיכון מוגבר לסרטן שד. מה הסיבות לתופעה זו, הנראית לי מוזרה? ושאלה אחרת: האם אחת מתשע נשים - בכל גיל - חולות בסרטן השד, נכון להיום? ספציפית, לחלופין, באילו גילים? האם זהו נתון רשמי של משרד הבריאות? אפשר לקבל פרטים על כך (למשל, על מה מסתמך נתון זה)? בברכה, רות רות

17/08/2015 | 12:31 | מאת: צוות אחת מתשע

רות שלום, המחקר שציינת התייחס לקשר שבין מקום העבודה לבין התחלואה. המקצועות שפורטו בו הם כאלה הטומנים בחובם חשיפה לכימיקלים, עבודה במשמרות, עבודה תחת לחץ וכו'. המחקר ניתח מחקרים שנעשו ב-25 שנים האחרונות כך שאין התייחסות למצב הדברים כפי שהם כיום. את מומזנת לעיין בו בקישור הנ"ל: http://www.breastcancerfund.org/assets/pdfs/publications/working-women-and-breast-cancer.pdf בנוגע לשאלתך לנתוני התחלואה של סרטן השד. הנתונים נלקחים מהרשם הלאומי לסרטן במשרד הבריאות ומהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. "אחת מתשע" זה הסיכון של אישה לחלות במהלך חייה. סיכון זה יורד ועולה בהתאם לגיל האישה ולגורמי סיכון נוספים. על פי דו"ח משרד הבריאות סרטן השד היווה 31% מכלל הגידולים החודרניים בנשים בישראל בשנת 2011. בסה"כ אובחנו בשנה זו 4,601 חולות חדשות עם סרטן חודרני של השד, מהן 3,574 יהודיות (87%), 331 ערביות (%8) ו-201 חולות נוצריות שאינן ערביות וכאלה ללא סיווג דת (5%). ניתן לצפות במסמך בקישור הבא: http://www.health.gov.il/PublicationsFiles/breast_cancer_oct2014.pdf בברכה צוות אחת מתשע

17/08/2015 | 18:59 | מאת: רות

ג.נ. למעט נושא האקטואליות של הממצאים, תשובתכן עונה לשאלות שלא שאלתי, ואינה עונה לשאלות ששאלתי. אין צורך להפנותני לקישורים כאלה או אחרים. פניתי אליכן כדי לקבל הבהרות על מידע חלקי או לא ברור הכלול בקישורים השונים, ואני מבקשת שתעיינו שוב בשאלותיי בתשומת לב, ושתענו עליהן בלבד. לעניות דעתי, המידע על שאלותיי עומד לרשותכן, בוודאי בעזרת המומחים שאתם אתן משתפות פעולה. בברכה, רות

מנהל פורום סרטן השד