נשירת שיער :מתסכלת ומייאשת

דיון מתוך פורום  סרטן השד

15/08/2015 | 13:11 | מאת: ליאור

בת 52 ברקע idc ,מקבלת טיפול טרום ניתוח. ממרץ ש.ז מטופלת בפמרה וזריקת זולידקס לפני כחודש וחצי שונה מינון הזולידקס ל 10.8 .(אחת ל 3 חוד) מזה 3 שבועות החלה נשירת שיער מפחידה . שאלתי מה ניתן לעשות ? האם בעקבות שינוי מינון הזולידקס ? האם הטיפול משתק צמיחת שיער בראש ? מודאגת ....

17/08/2015 | 17:51 | מאת: פרופ' גיל בר-סלע

ליאור שלום הזולדקס מפסיק את המחזור, אבל לא גורם לנשירת שיער- כמו שלנשים עם הפסקת מחזור אין נשירה מאסיבית למרות שהשיער יכול להיות דק-שברירי וקצת לנשור. אני מניח שנשירת השיער קשורה לפמרה, לאחר מספר חודשי טיפול- זו תופעת לוואי אפשרית. את צרכה לדון בנושא עם הרופא המטפל על מנת להבין את תוכנית הטיפול המתוכננת והאם ניתן לשנות לטיפול הורמוני אחר.

מנהל פורום סרטן השד