סרטן טריפל נגטיב ולא יודעים מה לבחור

דיון מתוך פורום  סרטן השד

06/08/2015 | 21:54 | מאת: מאיר

לכבוד רופאי הפורום הנכבדים אימי כיום בת 50, לפני 10 שנים קיבלה בשד ימין סרטן ועברה כימו ניתוח והקרנות (4 פעמים לפני הניתוח אדריאמצין ו-12 פעמים טקסול אחרי הניתוח ו-36 הקרנות), השנה התגלה שחזר לה גוש גדול של 8 ס"מ "טריפל נגטיב" באותו מקום, ובבדיקת פט לא נמצאו גרורות, התחילו לתת דוקסיל פעם בחודש, לשמחתנו כעבור שתי טיפולים (שתי חודשים) הגידול כאילו נעלם ואי אפשר עוד למשש אותו אבל לצערנו התופעות לוואי היו קשות ביותר ואימי החליטה שהיא רוצה להחליף טיפול, הציעו לה במקום לקבל או קרבו וטקסול פעם בשבוע או קרבו וטקסוטר פעם ב- 3 שבועות, רציתי לשאול מה עדיף??? והאם יש תרופה אחרת שיכולה להציל ולהועיל לה בצורה יותר קלה ויותר נחקרת ומוכחת אשמח מאד לשמוע על כך.... (נ.ב קראתי שטקסול עדיף על טקסוטר מהבחינה שהוא קל יותר, ושהקרבו לא מוכח שמוסיף ומועיל ואפשר להסתפק בטקסול לבד, ואם כבר קרבו אז עדיף במקום ציספלטינום, האם זה נכון??? כמו כן לגבי תרופות אחרות שמעתי על תרופה בשם אברקסן או אריבולין שלא בסל היא עדיפה??? גם על ג'מזר וקסלודה??? אני רוצה הכי טוב שאפשר לאמא שלי גם ככה יש לה מחסור תמידי בברזל "אנמיה" וסובלת מזה כבר המון שנים) בתודה רבה רבה מאיר

10/08/2015 | 15:08 | מאת: פרופ' גיל בר-סלע

מאיר שלום 1. במידה שהטיפול בדוקסיל מאד עזר- אני חושב שחבל להפסיק אותו ועדיף לתת במנות קטנות יותר. 2. כאשר הגידול טריפלנגטיב- מתן קרבופלטין חשוב 3. ההחלטה בין טקסול לטקסוטר היא יותר לפי פרופיל תופעות הלוואי. במידה שלא היו תופעות לוואי לטקסול בעבר ואימך לא סובלת מתופעה שנקראת נוירופטיה אז כדאי לשלב עם הטקסול

מנהל פורום סרטן השד