בהמשך לשאלתי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

15/07/2015 | 11:00 | מאת: חיפאית

לפי הידוע לי ,מבין החסרונות של בדיקת ממוגרפיה יש את: 1. גילוי ממצאים שחשיבותם לא ברורה , מה שמביא לבדיקות וטיפולים מיותרים (עם סיבוכים אפשריים שלהם) בתוספת מתח, חרדות ולחץ אצל האישה ., אלו עלולים לגרום גם הם לנזק? 2. אני בספק אם מישהו יודע בבירור האם וכמה השפעה יש לקרינה מצטברת, כאשר עושים בדיקה כל שנה או שנתיים. האם נעשו מחקרים רציניים לבדיקת השפעה/נזק כאלו? שאלה נוספת: אם יש לי גינקולוג העוסק בכירורגיה גינקולוגית, רופא בכיר בבי"ח, מיומן , בעל נסיון רב- האם בדיקה ידנית אצלו כל כחצי שנה , יכולה לבוא במקום בדיקה אצל כירורג שד, שהקופה מונעת להגיע אליו ישירות ביוזמה עצמית שלי?

25/07/2015 | 15:05 | מאת: פרופ' שלמה שניבאום

לחיפאית שלום מממוגרפיה היא עדין הבדיקה הטובה ביותר לגילוי מוקדם של סרטן שד לכן הידוע לך אינו מדויק ומבוסס לא ציינת את גילך ולכן קשה לי להמליץ על הבדיקה הנכונה והתדירות המומלצת לא נעשה שום מחקר שהראה עליה בשכיחות נשי שעשו ממוגרפיה בשל קרינהלעומת זה קימיים מספר רב שהוכיחו את חשיבות ממוגרפיה באיתור סרטן שד ובהקטנת התמותה מסרטן שד כולל מחקר שהתפרסם לאחרונה מאנגליה ממחקר גדול 160000 נשים והראה יתרון בממוגרפיה מגיל 40 לגבי בדיקת שד עדיף כירורג שד בברכה

מנהל פורום סרטן השד