בדיקה תקופתית אצל כירורג שד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

15/07/2015 | 10:17 | מאת: חיפאית

שלום! עד לפני כשנתיים-שלוש היתה אפשרות בקופת חולים כללית להיבדק בדיקה ידנית אצל כירורג שד כל כחצי שנה, בדיקה רוטינית, ללא קשר לביצוע בדיקת ממוגרפיה. מאז אפשר להגיע לכירורג שד רק עם הפנייה מרופא משפחה או בעקבות ממצא חשוד בדיקת ממוגרפיה. במקרה שלי- בת 64, בצעתי עד לפני שנתיים, החל משנות ה-40, בדיקות ממוגרפיה תקופה מסויימת כל שנה ולאחר מכן כל שנתיים. כולן תקינות. אין הסטוריה משפחתית ברקע. אני די חוששת מבדיקות ממוגרפיה נוספות, בעיקר בגלל הקרינה המצטברת שהיא בעצמה תזיק לי. האם העובדה שמונעים ממני להגיע לכירורג שד לבדיקה ידנית היא בגלל חסכון בשעות עבודה של רופא, או מכיוון שלא מאמינים ביעילות של בדיקה כזאת. הרי גם ממוגרפיה לא יעילה לגמרי ! הרי בדיקה ידנית לא יכולה להזיק ?! תודה

17/07/2015 | 21:18 | מאת: אנה גולדברט

17/07/2015 | 21:25 | מאת: אנה גולדברט

חיפאית יקרה שלום. לא הבנתי מדבריך האם יש המלצה של כירורג שד לבוא לבדיקה כל חצי שנה והקופה לא מאפשרת לך? תפרטי בבקשה גם את הרקע. תודה, אנה

21/07/2015 | 00:55 | מאת: חיפאית

פעם אחרונה שהייתי אצל כירורג שד זה היה לפני קצת יותר משנתיים ולאחר הביקור אצלו, בדיקה שהיתה תקינה, עשיתי ממוגרפיה שהיתה תקינה, ללא שינוי מבדיקות קודמות. הכירורג כתב לחזור אליו רק אם התוצאה תהיה לא תקינה, והמשך מעקב דרך רופא המשפחה. לאחרונה קיבלתי זימון לבצע בדיקת ממוגרפיה חוזרת. מכיוון שאני די נרתעת מקרינה מצטברת (אחרי יותר מ-10 בדיקות שכבר עשיתי), ביקשתי הפנייה מרופא המשפחה לבדיקה ידנית אצל כירורג שד. הוסבר לי שהיום בדיקת הסקר הינה ממוגרפיה פעם בשנתיים, והפנייה לכירורג שד רק אם יש ממצא בבדיקה , או כאשר יש הסטוריה משפחתית, מה שאצלי אין. שאלתי- האם באמת הסתבר שהבדיקה הידנית אינה יעילה ולכן הוציאו אותה מרשימת הבדיקות הרוטיניות? (אלא אם כן יש ממצא חשוד בממוגרפיה..) תודה

מנהל פורום סרטן השד