שואלת שוב לגבי הפסקת טמוקסיפן

דיון מתוך פורום  סרטן השד

13/07/2015 | 10:38 | מאת: יעל

שלום ותודה רבה מראש. אני בת 35 + 3 ילדים. נותחתי חלקית, הוצאו גם לימפות נגועות, עברתי כימו, הקרנות והרצפטין. לוקחת כבר שנתיים וקצת טמוקסיפן וסובלת ממנו מאד!-לא ישנה, לא מרוכזת, עצבנית מאד, חסרת סבלנות, גלי חום, השמנה, ואפשר להגדיר גם דיכאון מסויים עכב כל המצב. לפני כ - 3 שבועות החלטתי להפסיק את הטמוקסיפן (באישור האונקולוג שלי) ע"מ לראות איך אני בלי. אחרי שבועיים בערך, חיי השתנו, אני ישנה!!!, אני מרוכזת יותר, התיאבון ירד. קיבלתי מחזור- שזו תחושה מדהימה עבורי, תחושת בריאות. שאלתי היא- האם הסטרס בו אני נמצאת עם לקיחת הטמוקסיפן, עלול להזיק לי באופנים אחרים?-יצירת סרטנים אחרים?, הרי ידוע שסטרס לאורך זמן לא מיטיב עם הבריאות. ואז יוצא ששכרו בהפסדו עם הטמוקסיפן. אם אחליט על אורך חיים בריא- לא לאכול סוכרים, לעשות פעילות גופנית קבועה, לאכול אנטי-אוקסידנטים על בסיס יומיומי וכד', אוכל להפסיק עם הטמוקסיפן? אני מעוניינת לא רק להאריך את חיי אלה גם לתת לי איכות חיים! וגם-לגבי הריון נוסף, מה הסיכונים? האם כדאי לי לשקול זאת? (זה משהו שרצינו לפני שחליתי)

15/07/2015 | 15:26 | מאת: פרופ' אילן כהן

על כל השאלות הללו את צריכה להתייעץ עם האונקולוג המטפל. באופן עקרוני מותר להרות לאחר שנתיים לאחר גילוי המחלה וזה לא אמור לסכן את בריאותך. אך חייבים להתייחס באופן בפרטני לממצאים הראשוניים בזמן גילוי מחלת השד ומצבך כיום.

16/07/2015 | 10:03 | מאת: יעל

תודה על התגובה. פשוט רציתי לשמוע עוד דיעה לגבי הפסקת הטמוקסיפן, מנסיון של עוד רופא. אין ספק שלאונקולוג שלי אגש בכל מקרה.

מנהל פורום סרטן השד