עשור אחרי... טיפול בטמוקסיפן

דיון מתוך פורום  סרטן השד

05/07/2015 | 14:14 | מאת: שוש

שלום, אני חליתי בסרטן השד בגיל 27 . עברתי ניתוח כריתה חלקית ,קיבלתי כימו הקרנות , הרצפטין לאחר שנתיים של הטמוקסיפן עשיתי הפסקה בטיפול(כדי להביא ילדים )היום אני בת 37 אמא ל 3 ילדים. השאלה שלי לגבי הסטטיסטיקה לחזרה של המחלה. עם המשך הטיפול בטמוקסיפן וללא. על כמה נשים המחקרים בוצעו ומה הם המספרים. אשמח אם יש אפשרות להפנות למחקרים עצמם. כמו כן אם יש כאן נשים במצב דומה שלפני חזרה לטיפול לאחר הפסקה אשמח לשמוע איך זה השפיע . לי הטמוקסיפן בזמנו גרם להמון תופעות לוואי (גלי חום מצבי רוח) תודה

05/07/2015 | 20:46 | מאת: פרופ' גיל בר-סלע

שוש שלום לא ממש הבנתי את השאלה, אבל אם את לוקחת כבר 10 שנים טמוקסיפן- אין מחקר שממליץ לקחת מעבר לזה רק לצורך מניעה. אם השאלה היא אחרת אז בבקשה תבהירי אותה

06/07/2015 | 08:23 | מאת: שוש

סליחה על אי הבהירות. קיבלתי טמוקסיפן שנתיים בלבד. הפסקתי לפני 5 שנים בהן הריתי וילדתי. עכשיו מדובר על חזרה להשלמת טיפול של עוד 3 שנים(שבמקור היה ל 5 שנים) השאלה שלי היא מה הם האחוזים בהם חוזרת המחלה כאשר לא משלימים את הטיפול בטמוקסיפן . או מה ההבדל בסטטיסטיקה כאשר משלימים טיפול מונע במשך רק שנתיים \ 5 שנים \ 10 שנים

מנהל פורום סרטן השד