שאלה לדר בר סלע בנוגע לצמח השרביטן

דיון מתוך פורום  סרטן השד

20/05/2015 | 12:33 | מאת: אסנת

שלום דר גיל בר סלע, שמי אסנת, אני בת 47, מאובחנת עם סרטן שד גרורתי לעצמות מזה כשנה. לפני כשלוש שנים אובחנתי לראשונה עם סרטן שד, עברתי שני ניתוחים לכריתה נרחבת ושחזור מרקמת השד עצמו, כימותרפיה ( ac) והקרנות. בהמשך, ניתוח להוצאת רחם ושחלות. טופלתי בטמוקסיפן והייתי במעקב צמוד. לפני כשנה, בעקבות שבר פתלוגי במפרק הירך, עברתי ניתוח ובבדיקות התבהר שיש גרורות בעצמות. טופלתי בלטרוזול+ ארדיה. לפני כחודשיים, בעקבות החמרה בעצמות, הוחלף הטיפול לפסלודקס + ארדיה. בנוסף, אני מטופלת בנוגד קרישה בשם קסרלטה, בעקבות תסחיף ריאתי לאחר הניתוח להחלפת מפרק הירך. זהו הרקע וכעת לשאלתי. שמעתי וקראתי רבות אודות צמח השרביטן. אני מאוד רוצה לנסות אולם חוששת . קראתי על יעילותו וגם על סכנת רעילותו. בביה"ח בו אני מטופלת(תה"ש) וגם באיכילוב, לא ממליצים על שימוש בצמח, אבל גם לא מזהירים מפניו. בשני בתי החולים, מזהירים מפני שימוש בצמחי מרפא שלא נבדקו והוכחו כיעילים מחקרית. מה אתה ממליץ לי לעשות? תודה רבה, אסנת

08/06/2015 | 19:09 | מאת: פרופ' גיל בר-סלע

אסנת שלום צמח השרביטן הוא צמח רעיל, נקרא אפנדרה ונמצא בתרכובות של צמחים סיניים לטיפול בסרטן. קיימים מספר מצומצם של מחקרי מעבדה שמראים פעילות נוגדת סרטן. אין מחקר קליני לעמוד על יעילותו. השימוש הנרחב בו בא בעקבות הכתבה בטלווזיה ואני מניח שנוספו סיפורי אינטרנט- אך האמינות אינה ידועה. ככלה הנראה הכמות המומלצת לשימוש כתה אינה גדולה ולכן אין דיווחים על תופעות לוואי מהשימוש. הצמח עובר דרך הכבד, אך התרופות שאת מקבלת כעת אינן מתנגשות איתו למיטב ידיעתי- כך שאם חשוב לך לנסות ולהוסיף אותו לטיפול זה אפשרי ולא נראה לי שמסכן אותך או את יעילות הטיפול שאת מקבלת. האם תורם לך- איני יודע

14/06/2015 | 09:12 | מאת: אסנת מזור

תודה רבה דר בר סלע על תגובתך. תרמת לי למרות הספק לגבי השרביטן. שוב תודה

מנהל פורום סרטן השד