בדיקת אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

03/05/2015 | 15:49 | מאת: יעל

שלום, בת 31 (לידה 1 לפני שנתיים וחצי). קיימת היסטוריה משפחתית של סרטן השד, אמא ודודה מצד האם וגם בת דוד מצד האם. אימי עברה בדיקת נשאות שנמצאה שלילית. ביום שישי האחרון עברתי בדיקת אולטרסאונד שד שגרתית ואלה הן התוצאות: שד שמאל: בשעה 3, קרוב לעטרה הודגם גוש בגודל 0.4 ס"מ- 1.0 ס"מ, היפו אקוגני, הומוגני, מוגדר היטב, ללא הפרמיה בדופלר, צבע, מראה סונוגרפי שפיר. ללא עדות לציסטות בשד. בבית השחי אין בלוטות מוגדלות. biards 2 בשד ימין לא נמצאו גושים או ציסטות. הרופאה שביצעה את הבדיקה ביקשה לבצע בדיקת סונר חוזרת בעוד 6 חודשים. אני דיי מודאגת, הבנתי ממנה שהתוצאה תקינה והגוש לא נראה סרטני. האם הגוש הזה עלול להפוך לסרטני? רצוי לבצע ביופסיה? בנוסף יש לי כאבים בשד שמאל מזה 3 שבועות בדיוק באזור הפיטמה, הרופאה טוענת שזה לא נובע מהגוש ושסרטן לא כואב. אודה לחוות דעתכם

04/05/2015 | 14:45 | מאת: פרופ' משה שבתאי

שלום רב. למרות שהממצא נראה שפיר את צריכה לבקש לבצע ביופסיית מחט חלולה של הממצא. בברכה

מנהל פורום סרטן השד