דילמה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

20/04/2015 | 21:49 | מאת: שלולה

אובחנתי עם גוש מסוג סרקומה בין שלב 1 ל-2 ללא גושים נוספים וללא יציאה לבית השחי. נקבע לי תאריך לניתוח לחודש מאי.הדילמה היא האם לעשות ניתוח אונקופלסטי כלומר במידייות שיחזור בזמן הלמפקטומי.או לחכות לאחרי ההקרנות ואז בהתאם לתוצאות ואם עדיין ארצה לעשות שיחזור, יש לציין שהשד הינו בגודל 300 סמ"ק.

26/04/2015 | 10:08 | מאת: ד"ר מירב בן-דוד

שלולה שלום. במקרה שלך, של סרקומה בשד, ניתוח אונקופלסטי אינו ניתוח בחירה, ויכול להיעשות רק ואך ורק בידיים מאד מנוסות וחייבים לדעת את גודל הגידול לפני הניתוח- כך שאיני יכולה כלל לחוות את דעתי. אני מציעה לך להתייעץ גם עם אונקולוגי שמומחיותו בשד טרם כל החלטה ניתוחית , והייתי נמנעת מביצוע אונקופלסטיקה. בהצלחה, מירב בן דוד

מנהל פורום סרטן השד