DCIS וכריתת השד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

17/04/2015 | 18:08 | מאת: בטי

מתי כורתים שד עקבDCIS?? האם דגימת ביופסיה שנלקחה מגוש אחד והצביעה על הממצא לאחר שב MRI נראו גושים רבים דומים חשודים מפוזרים (שלא הודגמו בממוגרפיה ובאולטרה סאונד ולא נלקה ביופסיה מהם).היא סיבה מספקת.או שצריך לבקש לקחת ביופסיה לפחות מעוד אזור חשוד כדי לודא שאכן מדובר בDCIS מפוזר??

17/04/2015 | 22:09 | מאת: אנה גולדברט

בטי היקרה שלום, אנא שלחי את שאלתך עם כל המידע הרלוונטי הכולל גיל, היסטוריה משפחתית, תוצאות של בדיקות וכו. זאת על מנת לספק לך את המענה המיטיב. שבת שלום, אנה

18/04/2015 | 14:52 | מאת: בטי

אני בת 55 לפני כחודשים בממוגרפיה שיגרתית ics בשד שמאל 2גושים גוש נוסף בקירבת שני האחרים dcis.ב MRI התגלו גושים חשודים רבים מפוזרים בשד ימין.רק אחד מהם הצליחו לראות ולדגום בביופסיה האבחנה dcis דרגה 1-2 רצפטורים גם של ics וגם של dcis חיוביים וher2שלילי.בלוטה בבית שחי שמאל נצפה באולטרה סאונד עם רורטקס מעובה נלדחה היופסיה והיא נגועה.יש לי ספור משפחתי של אחותי שחלתה בסרטן שד בגיל 45 תשובה גנטית שביצעתי אין עדין תשובה.ההמחצה שקיבלתי כריתה דו צדדית ושחזור.לא ידוע על תכנית טיפול המשכית.תלוי בתוצאות הפתולוגיות מהניתוח.שאלות1. האם הביופסיה שנלקחה משד ימין והוכיחה dcis מספיקה כדי לקבוע שהוא מפושט כמובן בהסתמך על תשובת הmri בה נמצאו גושים רבים דומים לזה שנדגם.האם דומה בmri זה אכן שווה dcis מפושט וסיבה לכריתת השד? 2. מכיון שלא מבוצע סימון בלוטת זקיף למי שיש כבר עדות לבלוטה נגועה .כיצד יודעים שבמסגרת הבלוטות שנכרתות נכרתת גם זו הנגועה.? 3האם בשלב זה על פי מאפיני הגידול שלב מוקדם רצפטורים חיובים ki67 5% ובלוטה נגועה.ניתן לדעת מה בהמשך הקרנו?כימו? תודה רבהץ

מנהל פורום סרטן השד