בחילות בטיפול AC למרות כל הכדורים

דיון מתוך פורום  סרטן השד

17/04/2015 | 09:16 | מאת: נועה

אני עוברת טיפול דו שבועי AC ומטיפול לטיפול הרגשת הבחילות קשה יותר למרות כדורי האמנד. אני מורידה בהדרגה את כמות הסטירואידים, מוסיפה פראמין לפי הצורך וההרגשה לא משתפרת אפילו שבוע ועשה ימים לחר קבלת הטיפול! הזופראן עושה עצירות כמו האמנד, ולכן אני לא משתמשת בו כמו בפראמין, שהוא כדור קל יותר.למישהו יש פיתרון? האם קנאביס רפואי בטיפות יכול להועיל?

18/04/2015 | 21:12 | מאת: ד"ר מירב בן-דוד

יקירתי, הרופאה שלך צריכה לדעת על הרגשת הבחילה ויכולה לצייד אותך בטיפולים נוספים, אפילו לוריוואן עוזר מאד לבחילות ויש לנו עוד חומרים בארסנל!!! אז בבקשה תגידי להוגם לאחות שנותנת לך את הטיפול , ובהצלחה!!

19/04/2015 | 15:54 | מאת: נועה

האמת היא שלקחתי לוריוואן אחרי שהיה לי דופק מהיר יחסית בימים הראשונים ככל הנראה בגלל הסטירואידים,ואכן קראתי שהוא עשוי לסייע גם נגד הבחילות. השבוע "משכתי" עם הדקסמטזון עד היום, שזה שבוע מיום הטיפול, כאשר הורדתי את המינון ל-1 מ"ג ומחר אפסיק. בינתיים המצב נסבל חוץ מהמרירות הבלתי נסבלת בפה. משיכת הסטירואידים והורדה הדרגתית של המינון גם מפחיתה את הבחילות וגם מונעת את הנפילה הגדולה שהייתה לי בפעם הראשונה כשאמרו לי לקחת ארבעה מ"ג דקסמטזון במשך שלושה ימים ואז להפסיק! זהו פרוטוקול האמנד שקבלתי בהדסה ולדעתי הוא טעות. תודה

מנהל פורום סרטן השד