תרופות הומאופתיות לחיזוק במהלך כימותרפיה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

11/04/2015 | 00:08 | מאת: שיר

שלום לכולן, לפני שנה אובחנתי בסרטן שד מסוג טריפל נגטיב, עברתי לאמפקטומי + AC & TAXOL + הקרנות. סיימתי הכל לפני 3 חודשים. לפני שבועיים התגלה אצלי גידול באותו שד ועברתי כריתה מלאה דו"צ + הסרה של כל הבלוטות מצד ימין (הצד החולה) אונקולוגית ממליצה על סבב חדש של כימו Carbo platin + ג'מזר שאלותי הן: 1. האם ה carbo נחשב יותר קל מבחינת תופעות לואי? האם נכון שאיננו גורם לנשירה מלאה? האם יש אפשרות להימנע מכימו לאור הכריתה? האם יש פרוטוקול/תרופה חדשה שיש לה הצלחה טובה עם טריפל נגטיב? 2. האם זה בסדר לשלב תרופות הומאופתיות לחיזוק המערכת החיסונית במהלך הכימו? חשוב לי לנסות להתחזק ולא ליפול למשכב במיטה למשך כל התקופה * בחנות טבע הומלץ לי על מולטי ויטמין + אנזים Q10

17/04/2015 | 09:14 | מאת: פרופ' גיל בר-סלע

שיר שלום בהשוואה ל-AC קרבו וגמזר קל יותר אך בסוף תופעות הלוואי הן מאד אישיות. ישנו סיכוי טוב שתשארי עם השיער כאשר מספר הטיפולים מוגבל. התשלובת המתוכננת היא טובה לטיפול בגידולים מסוג טריפל נגטיב, אך לא נבדקה כטיפול מונע. האם תתרום למניעה- לא ממש בררו לאחר שהסתבר שהגידול שלך עמיד לטיפולים קודמים ונושא זה צריך לידון עם הרופאה המטפלת שלך. לגבי טיפול הומאופטי לתופעות הלוואי , בהחלט ניתן לשלב- לא יגרום שום נזק לטיפול. איני חושב שתוספת ויטמנים או קו-אנזים יתרמו לך משהו

מנהל פורום סרטן השד