תגובה מלאה לטיפול

דיון מתוך פורום  סרטן השד

12/04/2015 | 14:26 | מאת: אני

שלום, בת 34 עם גוש 9 ס"מ (כן) חלקו חודרני וכנראה ברובו DCIS, עברתי 4 טיפולי AC ואחכ 8 טקסול (לא סיימתי את הפרוטוקול) לפני כשלושה שבועות נותחתי, כריתה מלאה, היום הכירוג שניתח אותי התקשר "בשמחה" לבשר לי שתוצאות הניתוח טובות שנשאר רק DCIS ושהבלוטות נקיות (בתחילת הטיפולים היה רושם לבלוטות נגועות במישוש).הסביר לי שהייתה תגובה מלאה לטיפול ושהגידול החודרני נעלם. כמובן שאני שמחה אבל לא רגועה, מה אומר תגובה מלאה לטיפולים לטווח הארוך? מה המשמעות לכך שהוצא DCIS? איך אדע כמה חודרני היה? מה הסיכויים שלי להבריא לגמרי ממצב כזה? אגב, גם בחודרני וגם בטרום הקולטנים לשני ההורמונים היו גבוהים מאוד (75% ו - 95%). אשמח לכל תשובה עד לפגישה עם האונקולוגית שלי.

17/04/2015 | 09:09 | מאת: פרופ' גיל בר-סלע

לכותבת שלום כפי שציינת- ההסבר והתשובות יגיעו מהאונקולוגית שמטפלת בך ומכירה את כול מכלול הנתונים שקשורים אליך ולמחלתך. באופן כללי בעבודות שעשו עם טיפולים טרום ניתוח- הראו באופן עקבי שאחוז הנשים שנשארות ללא חזרת המחלה הוא הרבה יותר גבוה בקרב אלו שבהן הגידול נסוג במלאו בעקבות הטיפול המקדים. גם העובדה שהגידול רגיש להורמונים היא טובה כיוון שמאפשרת מתן טיפול מניעתי נוגד הורמונים לטווח ארוך.

מנהל פורום סרטן השד