עזרה בהבנת תוצאות ביופסיה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

13/04/2015 | 09:54 | מאת: י.א

שלום, אני בראשית תהליך אבחון גידול בשד שמאל. יש לנו תור לאונקולוג אך יעזור לנו להבין את תוצאות הביופסיה. כמו"כ ידוע לנו שהשלב הבא זה בדיקות גם ודימות. שמענו שלפעמים שולחים למיפוי עצמות ולפעמים ל PET CT. מה עדיף? תודה! INVASIVE DUCTAL CARCINOMA GRADE 2 OF LEFT BREAST / Tru-cut biopsy ER: 80% strongly (+3) and 10% weakly (+1) positive tumor cell nuclei. PR: 70% strongly (+3), 10% moderately (+2) and 10% weakly (+1) positive tumor cell nuclei. HER -2 NEU: Equivocal (+2). Antibody: Pathway anti her-2 /neu (4b5) Rabbit monoclonal primary antibody, VENTANA Methodology: The antibody is used on automated immunostaining :Ventana". Interpretation of staining to aid the differentiation of 0, 1+, 2+ and 3+ staining, Refer's to: "Interpretation Guidefor VENTANA anti-HER2/neu (4B5)" FISH should be performed in order to confirm gene amplification.

14/04/2015 | 07:25 | מאת: פרופ' משה שבתאי

שלום רב. אין לי ספק שהאונקולוג אליו יש לך תור יסביר לך את תוצאות הביופסיה בפירוט. בגדול מדובר בסרטן שד ממקור צינורי (השכיח ביותר) המבטא קולטנים להורמונים (וזה טוב!) ותוצאה לא חד משמעית לקוטן שנקרא Her-2 , דבר שיצריך בדיקה נוספת שנקראת FISH. PET CT היא בדיקה לבירור כל גופי ואינה טובה יותר או פחות ממיפוי עצמות. לכל אחת יש את האינדיקציה שלה. בברכה

14/04/2015 | 09:13 | מאת: י.א

תודה על התשובה פרופ שבתאי. ברשותך שאלה נוספת, האם בכל מקרה הגישה הטיפולית היא כימותרפיה (בנוסף לשאר) או יש מקרים בהם הטיפול הוא הורמונלי, ניתוחי, הקרנתי בלבד? אני שואל מכיוון שבמדינות אחרות (כגון צרפת) לא בכל מקרה מתבצעת כימותרפיה במקרים שנראו זהים למקרה של אימי. תודה

מנהל פורום סרטן השד