לגבי כריתת בלוטות לימפה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

05/04/2015 | 19:37 | מאת: עידו

שלום , לאשתי בת ה 33 התגלה בעודה בהריוןגידול בשד עם בלוטות נגועות בבית השחי. לאחר טיפולים כימו' ולידה מוצלחת עברה ניתוח כריתת שד ושחזור ובקרוב הקרנות לחזה ולבית השחי, כירורגית השד חשדה בבלוטות במהלך הניתוח והסירה 10 לדבריה . לאחר הניתוח התגלה שהכל היה נקי ולשמחתנו אין סימנים למחלה. הבנו שמכיוון והסירו בלוטות יכולה להתפתח בצקת ביד במהלך החיים , והוסבר לנו שיש לשמור על היד מחתכים שריטות עקיצות יתוש וכו'. מה שאינו ברור זה האם מותר לשאת משקל ביד , מאחר וכירורגית השד ציינה שאחרי חודש חודשיים מותר לשאת את תינוקה ( 8 ק"ג) אחרים בניהם פיזיוטרפיסטית מומחית בתחום טענה שאין לשאת יותר מ 3 ק"ג כל החיים. יש לנו תינןק בין 6 חודשים וילדה בת 3 וחשוב לנו להבין מה נכון לעשות. נשמח לתשובה או אפילו להמלצה מי הסמכות שיכולה לתת פתרון תודה מראש עידו

08/04/2015 | 16:34 | מאת: פרופ' שלמה שניבאום

לעידו שלום אני מצטרף לדעתה של כירורגית השד ולאחר 6 שבועות מהניתוח מותר לשאת את תינוקה ברכת חג שמח

מנהל פורום סרטן השד