טריפל נגטיב שחזר, כריתה ושחזור

דיון מתוך פורום  סרטן השד

27/03/2015 | 18:39 | מאת: שיר

שלום לכולן, אובחנתי בסרטן השד טריפל נגטיב לפני שנה, עברתי למפקטומי + הסרת כמה מהבלוטות. כימותרפיה AC+Taxol והקרנות. סיימתי טיפולים לפני שלושה חודשים, עכשיו גילו לי גוש נוסף באותו שד + מעורבות בבלטות שנשארו, כלומרהמחלה חזרה או בכלל לא הלכה ?! הומלץ לי על כריתת השד החולה + כימותרפיה קרבו וג'ימזר. שאולותי הן 1. האם סביר להניח שהכימותרפיה הזו תעזור שלא כקודמתה? או שמא אסבול לשווא... 2. האם כדאי לכרות גם את השד הבריא? 3. אם אכרות את שניהם, אוכל להימנע מכימותרפיה? 4. מה עלי לצפות מבחינת כאבים וחזרה לשגרה לאחר ניתוח לכריתה ושחזור? 5. הבנתי ששחזור דורש הכנסת שתל שיש לנפח אותו אחת לשבועיים, האם יש שיטה אחרת? עד כמה זה נסבל אני מתנצלת על מבול השאלות... תודה רבה

30/03/2015 | 20:08 | מאת: פרופ' גיל בר-סלע

שיר שלום ניתן להבין את מבול השאלות על רקע האבחנה החוזרת, אך לא ניתן לספק תשובות מלאות לכל כך הרבה ואת צרכה לדבר שוב עם הרופא המטפל בך. בקצרה: 1. אין תשובה ידועה. הטיפול הקודם לא עזר ולכן מה שנותר זה לנסות טיפול אחר. אין הבטחה כלשהי. 2. אין קשר לשד הבריא ולכן לא יתרום 3. אין קשר בין הכימותרפיה לכריתת השד הבריא 4.הניתוח הוא יותר גדול, בהחלט תיתכן תקופת כאבים ומגבלה בתפקוד היד 5. יש מספר רב של שיטות שחזור. זו שציינת היא הוותיקה ביותר ומביאה לשתל סיליקון קבוע בסוף, אך יש שיטות מוצלחות יותר וכדאי להיפגש עם פלסטיקאי לגבי דיון בשיטות השונות בהתאם למבנה השד שלך.

מנהל פורום סרטן השד