Ca - 125 מרקר לממאירות לסרטן השד?

דיון מתוך פורום  סרטן השד

27/02/2015 | 01:26 | מאת: נירה

סמן Ca-125 כמדד לגילוי ממאירות. אני בת 65. יש בידי תוצאות בדיקת סמן (מרקר) ממאירות Ca-125 עם ערך 43.41. הבדיקה הוזמנה ע"י רופאת נשים לברור מצב ציסטה 20 ממ בשחלה. הגניקולוגית טוענת כי מצב הציסטה לא תואם לערך הגבוה שהתקבל בבדיקה ולכן היא הציעה לי לברר האם הממצא מעיד על מוקד אחר. האם תוצאת 43.41 של בדיקת דם של הסמן Ca-125 שהוא גבוה מהנורמל – יכול להעיד על ממצא בשד? במערכת אחרת כלשהיא בגוף? תודה על ההתייחסות, נירה

04/03/2015 | 14:45 | מאת: פרופ' גיל בר-סלע

נירה שלום CA125 בדרך כלל קשור לשחלות ועליה שלו מעט מעל הנורמה בדרך כלל קיימת עם ציסטות בשחלות . הטוב ביותר זה לבצע מעקב של הסמן ולראות את קצב העליה ואם עולה בכלל. באופן תיאורטי- סמן גבוה יכול לנבא סרטן ויש הרבה סוגי סרטן שסמן כלל לא עולה. איני חושב שזה ערך שמחייב ברור כלל גופי בחשד לממאירות

מנהל פורום סרטן השד