פענוח mri

דיון מתוך פורום  סרטן השד

27/01/2015 | 11:18 | מאת: הילה

אבקש להבין מזה אומר? שד ימין- על רקע האדרת הרקמה הודגם בעומק השד, כ- 7.5 ס"מ מאחורי הפטמה, קובץ מוקדי האדרה בגודל כולל 1X0.5 ס"מ קרוב לוודאי שפיר BIRADS 3. לא הודגמה האדרה חשודה. בבית השחי הודגם קשר לימפה באורך 1.8 ס"מ בעל מבנה תקין BIRADS 2 (קשר לימפה מעט מוגדל בימין, יש לציין שקשרי הלימפה הינם בעלי מרכז שומני שמור וסימטריים דו"צ קרוב לוודאי תגובתיים. האם יש צורך בבדיקה מעמיקה יותר? ואם כן איזה? יש לציין שאימי חלתה בסרטן השד כאשר הגילוי היה מאוחר מכיוון שהגידול היה מאחורי הפטמה ועברה כריתת שד. לתשובתכם בהקדם אודה. הילה

28/01/2015 | 18:36 | מאת: ד"ר עודד אולשה

הילה שלום' על איזה בדיקה מדובר? לפי התשובה יתכן מאד ומדובר בבדיקת MRI של השדיים. על כל פנים קשה מאד לענות על שאלתך בנוגע לבדיקה מעמיקה יותר בלי לדעת את ההקשר שבו נעשתה הבדיקה ולכן מומלץ להפנות את השאלה למי שהזמין את הבדיקה. מה שאפשר להסביר מבלי לקבל נתונים נוספים הוא הסבר לסווג לפי BIRADS. 1 הוא תקין, 2 הוא ממצא שפיר שלא דורש מעקב ו- 3 הוא ממצא שפיר שדורש מעקב אבל לא דורש ביופסיה. בברכה, ד"ר אולשה

מנהל פורום סרטן השד