דיכוי שחלות ...

דיון מתוך פורום  סרטן השד

26/01/2015 | 13:19 | מאת: vasko

שלום רב, אשתי בת 41.5 חלתה לפני 5 שנים (כריתה דו"צ) מטופלת בטמוקסיפן . סיפור משפחתי רציני ללא ממצאים גנטים כלשהם מאז תחילת המחלה אני נחשף לשני אסכולות מאד מנוגדות בין אונקולוגים ל גינקולוגים. האונקולוגים ומומחה הגנטיקה (לא אזכיר שם) נגד דיכוי שחלות\הוצאת שחלות. לעומת זאת הגניקולוגים מאד בעד ואף לוחצים שרמת האסטרוגן תשאר נמוכה . לאחרונה נתקלתי באתר של ד"ר לאודר בתוכן הבא : הפסקת פעולת השחלות בנשים צעירות עם סרטן שד מוקדם מסקנות ממחקר ה SOFT. במחקר בדקו מעל 3000 נשים לאחר סרטן שד מוקדם. הנשים קבלו: 1. טיפול בטמוקסיפן ל 5 שנים. 2.דיכוי שחלתי +טמוקסיפן 3. דיכוי שחלתי + ארומזין (אקסמסתן). בין קבוצה 1 ל 2 לא היה הבדל משמעותי בתוצאות הטיפול. לגבי קבוצה 3 – היה יתרון קל להפסקת פעולת השחלות+ארומזין לעומת הקבוצות האחרות. האם עלי להבין מכך כי האונקולגים "צודקים"? אנא ענו מנקודת מבטכם עם הסבר ואל "תשלחו" להתייעץ עם האונקולוג\גניקולוג חשוב לי לשמוע דעות נוספות ואסקו

27/01/2015 | 21:38 | מאת: אנה גולדברט

שלום לך, אני מבינה את הבלבול ואשמח לסייע. בפורום זה ישנם גניקולוגים ואונקולוגים, אבל מבקשתך לא הבנתי איזה חוות דעת אתה רוצה לשמוע. מטרת הפורום היא לתת מענה בגבלות היכולות והמידע העומד לרשותינו במדיה זו, אבל בהחלט נשמח לעזור אם תגדיר את השאלה והבקשה. אנה

28/01/2015 | 18:23 | מאת: vasko

השאלה פשוטה מאד. מה ההמלצה כיום לנשים צעירות במיוחד לאור מחקר הSOFT שהעלתי פה

מנהל פורום סרטן השד