סרטן שד גרורתי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

10/01/2015 | 22:07 | מאת: גילי

שלום, החודש 8 שנים למחלה. בהמשך לכול שאלותי, להזכירך אני עם סרטן שד גרורתי עם גרורות בריאות שכתוצאה מכך אני משתעלת ועם הרגשה כמו קוצר נשימה ע"י שיעול זה עובר. אני לאחר טיפולי: הרצפטין, נבלבין, (5 שנים)הקרנות,לפטיניב וקסולודה, TDM-1, גמציטאבין ועכשיו סיימתי שני טיפולים של דוקסיל היפסקתי את הטיפול בדוקסיל שלא עזר כלל הגרורות בריאות גדלו מאוד. עשיתי ב- 09/12/14 ביופסייה חוזרת תחת ct מהריאות חומר הדגימה: ריאה-ביופסיה ברונכיאלית והתוצאות הן: בבדיקת ER - נמצאה צביעה שלילית בבדיקת PR - נמצאה צביעה שלילית בצביעה ל- P-53 - BNM נמצאה צביעה חיובית חזק ברוב תאי הגידול. בצביעה ל- KI-67 - (ה-proliferation index) נמצאה צביעה חיובית ב- עד 25% מגרעיני הגידול. בדיקת - her2/neu זו התבצעה באמצעות נוגדן (4B5) ה PATHWAY RABBIT MONOCLONAL של חברת ventana ולפפיה ביטוי היתר של חלבון ה- Her2/Nen בגידות הוא חיובי 3+ TRUCUT BIOPSY FROM RIGHT LOWER LOBE * FINDINGS COMPATIBLE WITH METASTATIC CARCINOMA OF BREAST ORIGIN הרופא רוצה שאמשיך בטיפול בטקסול או טקסוטר (טקסנים) שהם גורמים לנשירת שיער ואני מסרבת. אני כבר חודשיים ללא טיפול (הטיפולים שקיבלתי גם לא עזרו כלל). במידה ולא אסכים לקבל שום טיפול שגורם לנשירת שיער פרושו של דבר שאצטרך להמשיך בטפול סימפטומי בלבד במסגרת יחידה להמשך טיפול. למה הכוונה? האם יש טיפול ריאתי שיוכל להקל עלי בשיעולים שיש לי כאשר אני משתעלת משהו בגרון מפריע לי ומאוד לא נעים. אשמח לדעת על עוד טיפולים שיוכלו להקל עלי. דרך אגב קראתי על דר יוסף ברנר מה דעתך על שיטת הטיפול? אודה מאוד מאוד על תשובתך. יום טוב אני פשוט נואשת. ותודה

13/01/2015 | 07:24 | מאת: פרופ' גיל בר-סלע

גילי שלום נראה לי לא נכון לתת יעוץ רפואי מבלי שאני מכיר אותך. הפניה שלך כוללת הרבה נושאים. לפעמים עדיף לאבד שיער ולשמור על החיים. הטיפול בטקסנים בהחלט מתבקש- מדובר בתרופות יעילות בסרטן השד. במידה שאת מסרבת בכול תוקף ניתן לחשוב על אפשרויות טיפול אחרות. טיפול תומך בלבד- הכוונה לנסות עד כמה שניתן לטפל במפטומים שהמחלה גורמת מבלי לטפל במחלה עצמה. בעית הנשימה- ככל הנראה קשורה למחלה ולכן גם שיפור אפשרי קשור בעיקר למצב המחלה איני חושב שהטיפולים של ד"ר ברנר ללא טיפול אונקולוגי יביאו לשיפור מצב המחלה.

מנהל פורום סרטן השד