חידוש מחזור

דיון מתוך פורום  סרטן השד

02/01/2015 | 11:56 | מאת: אירמה חכיאשוילי

שלום לכולן. אשמח להתייעצות קטנה. סיימתי טיפולי כימוטרפיה לפני שנה והקרנות לפני חצי שנה. מתחילת הכימו הפסיק לי המחזור ולא היה מחזור בשנה האחרונה. אתמול קיבלתי מחזור לראשונה מזה שנה אבל יש לי מחזור מוגבר מאוד. אני לא יודעת האם זה נורמלי שיש מחזור מוגבר או אני צריכה להיות מודאגת ולהגיע למיון לבדיקה (מאחר ואנו בסופ"ש). אשמח לדעת מהניסיון שלכן. תודה ושבת שלום

04/01/2015 | 20:08 | מאת: פרופ' אילן כהן

השחלות נוטות לחזור לפעילות עד שנתיים לאחר הכימוטרפי. התאוששות השחלות נעשית בהדרגה ולכן קרוב לוודאי שייצרת הורמון אסטרוגן ללא ביוץ ונוצרה רירית רחם שהלכה והתעבתה ובסופו של דבר נוצר דמום חזק. את צריכה להיות במעקב גניקולוגי כולל בדיקת אלוטרהסאונד לבדיקת השחלות ועובי רירית הרחם. כמו כן יש לבדוק את מצב הפעילות השחלתית על ידי בדיקות הורמונליות. האם את מטופלת כעת עם טמוכסיפן? תרופה זו משפיעה גם על השחלות ועל רירית הרחם ועל רמת האסטרוגן. כל זה מצריך מעקב אצל רופא שמבין בכך. את יכולה לבוא שמעקב אצלי במרפאת נשים בבית חולים מאיר. פרופםסור אילן כהן

מנהל פורום סרטן השד