לפני כריתה ושחזור סרטן השד טריפל נגטיב

דיון מתוך פורום  סרטן השד

25/11/2014 | 08:44 | מאת: יפאת

שלום רב, אני נשאית של הגן BRCA1 ואובחנתי כחולת סרטן השד טריפל נגטיב. כרגע אני עומדת בפני כריתה מלאה ושחזור מיידי. הניתוח שלי יבוצע בשבוע הבא. משום מה, אומר לי המנתח - שרק בשבוע הבא במקום כריתה מלאה ושחזור בעצם יוציאו לי בניתוח קטן את הבלוטות לימפה וזקיף משהו כזה, אחר כך כימותרפיה במשך חצי שנה ורק אחר כך כריתה מלאה ושחזור. האם זה דבר נפוץ? האם יש היגיון מאחורי ההחלטה הזו? אשמח לקבל תשובה מהירה. הניתוח שלי ב-4 לדצמבר.

27/11/2014 | 16:36 | מאת: ד"ר מירב בן-דוד

יפעת שלום, אני חושבת שהחלטות כאלה צריכות לקרות במשותף עם האונקולוגית. אני לא רואה הרבה הגיון בכך. זה מוסיף צלקת ומקשה את השחזור. ניתן בהחלט לתת לך כימוטרפיה ואז לנתח. יש מקרים בהם בודקים את בלוטת הזקיף לפני טיפול כימוטראפי טרום ניתוחי אם יש שאלה בקשר אליהם, אבל לא בטוח שגם מדובר על הסרת הגוש בשד. אבל אני ממש חושבת שהאונקולוגית שלך צריכה לשבת איתך ולהסביר לך מה גרם לצוות המטפל להחליט על כך. בהצלחה, מירב בן דוד

מנהל פורום סרטן השד