טמוקסיפן וטיסה ארוכה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

22/11/2014 | 23:14 | מאת: נועה

שלום, הינני בחורה צעירה אשר סיימה כימו לפני 7 חודשים,לאחר קרינה,מסיימת בקרוב טיפול ביולוגי ולוקחת טמוקסיפן מזה 4 חודשים. טסתי לארהב כחודש לאחר שהתחלתי עם הכדור והרופאה אמרה לי להפסיק איתו כשלושה ימים לפני הטיסה (הן בהלוך והן בחזור). היא אמרה לי שאין לי מה לדאוג מהפסקת הכדור וכי זה מומלץ לפני טיסה. כעת (שלושה חודשים אחרי) אני טסה שוב לטיסה ארוכה ומתלבטת מה לעשות. האם הכרחי להפסיק עם הכדור לפני טיסות ארוכות? מה עליי לעשות?אני מעט חוששת. תודה.

23/11/2014 | 19:13 | מאת: ד"ר מירב בן-דוד

יקרה, טיסה נעימה!! אפשר להפסיק, ואפשר לא. אין על זה חוקים ברורים. אבל, אם את לא מפסיקה, את צריכה לקום מדי שעתיים וללכת במטוס, לשתות הרבה ולא להתייבש. לשני הכיוונים. תבלי טוב!! מירב בן דוד

24/11/2014 | 10:56 | מאת: נועה

תודה על התגובה. האם הפסקה לשלושה ימים לכל כיוון מסכנת אותי באיזשהי מידה? יש לציין שעשיתי את ההפסקה הזו לפני שלושה חודשים בעבור טיסה ארוכה אחרת.

מנהל פורום סרטן השד