כריתה מלאה או חלקית +קרינה תוך ניתוחית

דיון מתוך פורום  סרטן השד

15/11/2014 | 08:36 | מאת: פזית

לפני 17 שנים עברתי סרטן שד. עברתי כריתה חלקית, כימו קרינה וטמוקסיפן במשך 5 שנים. עתה חזרה המחלה באותו שד.מציעים לי לעבור ניתןח משמר וקרינה תוך ניתוחית. או כריתה מלאה עם או בל שחזור. שאלותיי האם מותר להקרין על שד שעבר קרינה? האם כריתה מלאה עדיפה במקרה זה? אם עוברים כריתה מלאה האם אפשר לעבור שחזור מאוחר יותר לאחר שאסיים בהצלחה את הטיפול הכימי???. או שעדיף שיחזור במהלך הניתוח???

23/11/2014 | 19:17 | מאת: ד"ר מירב בן-דוד

פזית יקרה שלום, טיפול תוך ניתוחי בקרינה אינו מיועד לנשים שקבלו קרינה בעבר. זה אפשרי, אבל אין על כך מספיק מידע. במיוחד אם יש לך שד קטן. כל האפרויות פתוחות בפנייך. ניתוח חלקי עם קרינה מקומית לפי הצורך, בדרך כלל אין צורך בכך בכלל. כריתה מלאה רק אם את רוצה, אין בעיה לבצע שחזור מיידי. ככל הנראה כדאי להתייעץ עם מישהו שמומחה בקרינה לשד טרם ההחלטה הסופית כדי שיוכל לייעץ לך לפי כלך הכללים ולפי ההחלטות שלך ונטיות ליבך. בהצלחה! מיר בן דוד

23/11/2014 | 20:34 | מאת: ד"ר מירב בן-דוד

פזית יקרה. קרינה תוך ניתוחית בשד אינה הבחירה המומלצת בשד שכבר קיבל קרינה בעבר, במיוחד אם הוא קטןץ. בהחלט ייתכן כי ניתן לבצע ניתוח חלקי ללא קרינה משליהמ , או כריתה מלאה עם שחזור מייד, תלוי בגודל השד ובגודל הממאירות הנוכחית. אני חושבת שכדאי לך להתייעץ עם מומחה לקרינה שקרינה לשד היא לחם חוקו, שיוכל לייעץ לך באופן מלא לאחר עיון בתוצאות, בהדמיות וביוצא באלה... בהצלחה! מירב בן דוד

מנהל פורום סרטן השד