ניתוח כריתת שד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

13/11/2014 | 18:15 | מאת: נעמי

עוד חודש בערך מסיימת טיפולים ולפני כריתת שד שמאל מבקשת לקבל דיעה איזה סוג שתל כדאי לי לשים בזמן ניתווח הכריתה שנאמר לי שאפשר לקחת חלק מהגב או סליקון עם מיתקן שלאחר הניתוח וההחלמה מנפחים את השד

14/11/2014 | 19:30 | מאת: ד"ר יצחק ליפין

הוצעו לך 2 אפשרויות שונות לשיחזור האחת- לחאחר הכריתה המלאה להכניס מותחן עם שסתום ובהדרגה במשך כ 3 חודשים לנפח המותחן המרפאה להשגת עודף עור וצורת שד. לעיתים נידרש עוד ניטתוח להחלפת המותחן בשתל סיליקון רגיל. בשיטה השניה (ניתוח ארוך ומורכב יותר - אך תוצאה מיידית ) מעבירים שריר עם עור מהגב ומידית שמים שתל סיליקון . כאן תוצאת השיחזור מיידית . לכל שיטה יש יתרונות וחסרונות ואני מציע שתקימי שיחה מפורטת עם הרופא המשחזר בענין.

מנהל פורום סרטן השד