המלצה לביופסיה בגוש לובולרי בשד עם צפיפות גבוהה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

12/11/2014 | 16:29 | מאת: זהרה

כרגע יצאתי מבדיקת אולטרסאונד תלת מימדי במכון פרטי "אולטרה מדיקל". הרדיולוגית, המליצה על "ביצוע ביופסיה מהגוש הלובולרי בשעה 8 , סמוך לפיטמה בשד ימין אשר לא תואר בבדיקות הקודמות". לציין כי אני בת 38.9, בגיל 26 עברתי ניתוח בשד ימין להוצאת שני גושים שפירים מסוג פיברואדנומה. דודתי, אחותה של אמי, חלתה בגיל 50 בסרטן השד. לאחרונה, המחלה חזרה וכעת היא שוב בטיפולים. עד גיל 37, הייתי במעקב של כירורג שד אחת לשנה והסתפקתי בבדיקה ידנית. לפני כשנה, עקב גילי העולה, נשלחתי לממוגרפיה ואולטרסאונד ועלה שיש לי כ 12 גושים מסוג "ביראד" 3 בעיקר. בנוסף, הומלץ על ביופסיה לגוש אחד שיצא שפיר (פיברואדנומה). לאחר כ-9 חודשים עברתי שוב אולטרסאונד לצורך מעקב, התגלו כ 15 גושים מסוג "ביראד" 2 ו-3 והומלץ על ביופסיה לגוש "ביראד" 4A שתוצאתה הייתה "שינוי פיברוציסטי ברקמת השד". אוסיף כי לפני כחודש עברתי שאיבת ביציות לצורך הקפאה וכהכנה הזרקתי הורמונים במשך תקופה קצרה. עקב חוויות לא נעימות בשירות הציבורי החלטתי להיבדק בפרטי ולכן פניתי למכון הפרטי "אולטרה מדיקל". שאלותי היום הן: 1) היא מה הכוונה גוש לובולרי?? מה משמעות ההגדרה מבחינת סיכון לחלות בסרטן? 2) האם על רקע כל מה שתיארתי אני בקבוצת סיכון לחלות? 3)איזה מעקב רפואי מומלץ לי לעשות? האם יש לכם המלצה על כירורג שד טוב במכבי? 4) האם מומלץ על ייעוץ גנטי? 5) לגבי גלולות - הפסקתי ליטול לפני כחצי שנה לאחר כמעט 20 שנות נטילה. כיום, אני שוקלת לחזור לגלולות כי חוששת מהיריון לא רצוי (בהיותי רווקה). מה ההמלצה לגבי חזרה לנטילת גלולות במצב כזה? 6) במידה שיהיה צורך בטיפולי פוריות בעתיד, מה הסכנות? אנא עזרתכם בהקדם האפשרי !!! אני כבר שנה במשבר מתמשך המשליך על כל תחומי חיי.

13/11/2014 | 19:03 | מאת: נעמי

אני אתחיל מהסוף- ברור שהמצב הזה גורם לך למשבר וקושי בכל תחומי החיים.... זה אלמנט שהוא בריאותי אבל מכניס לסטרס וזה טבעי... כמי שעוברת גם כן בדיקות יחסית בדומה אלייך (כמובן כל אחת וסיפור השד שלה) אני נעזרת בתמיכה סביבתית, תהיי בסביבה שמצליחה להכיל אותה ואת החששות שלך, קשה להיות עם פחדים וסימני שאלה לבד. לגביי מה ששאלת- בגלל שיש היסטוריה משפחתית אז לדעתי כדאי לבדוק ברמת הגנטית האם את נמצאת בסיכון. כמובן שזה במקביל למעקב רפואי...כמי שמטופלת באולטרה מדיקל יש שם את כל הטיפולים והבדיקות שצריך לעשות כך שזה הרבה יותר נוח וגם אני כל פעם מתרשמת מחדש מהמקצועיות והיסודיות שלהם...אם היית שם בבדיקה האוטומטית את בוודאי יודעת למה אני מתכוונת... כך שאני במקומך היית בודקת אופציה להמשיך את המעקב הכירורגי שם. לגביי הגלולות- ממה שאני יודעת יש גלולות שהם עם מינון יחסית נמוך וכאלו שמתאימים במיוחד אלינו... צריך לדבר עם רופא נשים ולספר את ההסטוריה והוא יידע להתאים לך.... שיהיה בהצלחה יקירה, ואני מסיימת כפי שהתחלתי. אל תהיי עם זה לבד...

מנהל פורום סרטן השד