סמיכות בשד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

06/11/2014 | 11:24 | מאת: דלית

בבדיקת ממוגרפיה נאמר לי שיש לי סמיכות בשד ולכן הופניתי לאולטרה סאונד. מה הסיבה שהופניתי לאולטרה סאונד והאם סמיכות בשד מרמזת על בעיה ?

07/11/2014 | 14:06 | מאת: דלית

שלום, רציתי לציין שאני בת 51 ולכן נשלחתי לבדיקה. תודה,

10/11/2014 | 07:44 | מאת: פרופ' משה שבתאי

שלום רב. רקמת שד סמיכה היא תכונה שונה מהסמיכות של השד במישוש. משמעותה היא שרגישות הבדיקה פחותה ועל כן יש להוסיף אולטראסאונד עמ"נ להשלים את הבדיקה הממוגרפית. בנוסף, רקמה סמיכה מהווה גם סמן של סיכון יחסי מעט גבוה יותר לסרטן שד ועל כן עלייך להיוך במעקב סדיר. בברכה

10/11/2014 | 12:29 | מאת: דלית

שלום, בבדיקה קודמת לפני מספר שנים לא ציינו את הסמיכות, האם ייתן שהיא נוצרה ומעידה על דבר מה?

12/11/2014 | 20:33 | מאת: שרה

קראתי מאמר לאחרונה שזו ההמלצה לבעלות ריקמת שד סמיכה. גם האולטראסאונד לא רואה טוב דרכה. הביופסיה אינה מסובכת ושווה את הכאב. לי גרמו לסחוב גידול כשנתיים רק כי הרופא (הב"ז) התעצל לעשות ביופסיה והסתמך רק על צצמאי הדימות והמישוש. עוד יצאתי בזול: למפקטומי והקרנות.

מנהל פורום סרטן השד