כאבים והפרשה מהחזה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

06/11/2014 | 18:20 | מאת: לימור

אני בת 32 ללא היסטוריה של סרטן השד במשפחה. לפני כמה ימים בעקבות כאבים בשד גיליתי גוש והבחנתי בהפרשה שנראת כמו חלב סמיך שיוצא לי לבד. פניתי לרופא כירוג שנתן לי לעשות ממוגרפיה ואולטרה סאונד. במקביל הרופא נתן לי אנטיביוטיקה ואמר שיתכן ומדובר בדלקת כלשהי ולא בהכרח סרטן. עשיתי אתמול את הבדיקות וכמובן שאני מאוד לחוצה. החזה שלי שורף כמו בגודש וממשיך לצאת לי הפרשה מהפטמה. לציין שאני 3.5 שנים אחרי לידה. בבקשה תכלו להגיד לי משהו שירגיע אותי שהסימנים לא אומרים סרטן....

07/11/2014 | 10:09 | מאת: עדינה

לימור היקרה, קודם כל אני מתפללת בשבילך שבאמת הכול יהיה בסדר. קחי בחשבון שבגיל צעיר כל כך, לרוב הנשים יש מבנה שד צפוף מה שהופך את הממוגרפיה לדי לא יעילה עבור נשים צעירות. טוב ששלחו אותך גם לאולטרסאונד. כדאי שתדעי שיש גם עוד סוג של אולטרסאונד שנקרא אולטרסאונד אוטומטי וזה אפילו עוד יותר טוב מהאולטרסאונד הרגיל כי זה אוטומטי ולא תלוי בכמה שהטכנאית טובה. עושים את זה פרטי אבל גם מקבלים תשובות ממש מהר. שווה לשקול את זה אם האנטיביוטיקה לא תעזור והבדיקות יחזרו תקינות. אבל עוד פעם, מחזיקה לך המון אצבעות שזה כלום.

07/11/2014 | 10:09 | מאת: עדינה

לימור היקרה, קודם כל אני מתפללת בשבילך שבאמת הכול יהיה בסדר. קחי בחשבון שבגיל צעיר כל כך, לרוב הנשים יש מבנה שד צפוף מה שהופך את הממוגרפיה לדי לא יעילה עבור נשים צעירות. טוב ששלחו אותך גם לאולטרסאונד. כדאי שתדעי שיש גם עוד סוג של אולטרסאונד שנקרא אולטרסאונד אוטומטי וזה אפילו עוד יותר טוב מהאולטרסאונד הרגיל כי זה אוטומטי ולא תלוי בכמה שהטכנאית טובה. עושים את זה פרטי אבל גם מקבלים תשובות ממש מהר. שווה לשקול את זה אם האנטיביוטיקה לא תעזור והבדיקות יחזרו תקינות. אבל עוד פעם, מחזיקה לך המון אצבעות שזה כלום.

10/11/2014 | 07:50 | מאת: פרופ' משה שבתאי

שלום.קשה לומר מה בדיוק הסיבה להפרשה ולגוש שמיששת. תצטרכי להמתין לתוצאות הממוגרפיה והאולטראסאונד. אם מדובר בממצא סולידי יהיה עלייך לברר מה טיבו. ולכן, התקשרי לרופא שלך והוא יוכל למסור לך את תוצאות הבדיקה. בברכה

מנהל פורום סרטן השד