איבוד שיער

דיון מתוך פורום  סרטן השד

04/11/2014 | 19:40 | מאת: אורכידיס

שלום אני בת 54 ו-8 שנים אחרי ניתוח למפקטומי, טיפולים כימוטראפים, הקרנות וטיפול בטמוקסיפן שהופסק אחרי שנה וחודשיים כיוון שהתברר שזה גורם לי לנשירת שיער. מאז מנסה כל מיני "טיפולים" להצמחת שיער אך ללא הואיל. משתמשת קבוע במינוקסידיל 5% אך גם זה לא עוזר והשיער ממשיך לנשור והקיים לא מצליח להסתיר את הקרחות. אני מיואשת ומבקשת ממי שיכול לעזור לי בדרך כלשהי אם "להשתדך" למחקר או יודע על טיפול שבאמת עוזר אשמח מאד לשמוע. נכון, זו לא בעייה מצילת חיים אבלללל איכות החיים לא פחות חשובה בעיניי. מודה מראש

05/11/2014 | 13:46 | מאת: דנה

הי, אני כל כך מבינה אותך, היתה לי בעיה דומה כשקיבלתי פימרה..קיבלתי בתחילה טמוקסיפן, לאחר מכן באמצע הטיפול הרופאה החליפה לפימרה ובגלל הנשירה חזרתי שוב לטמוקסיפן..(אם לא עשית החלקות תוספות ושטויות שאני עשיתי שעוד יותר הזיקו)..אז תמתיני בסבלנות והשיער יחזור להיות מה שהוא היה..לוקח זמן אבל זה קורה...אלא אם את מקבלת כדור אחר במקומו שגם עשוי לגרום לנשירה..אם זה כך תפני לאונקולוג/ית שלך שוב לנסות כדור אחר...זה אפשרי..מסכימה איתך שאיכות חיים לא פחות חשוב ושזה מאוד מפריע..זוכרת שכשזה קרה הייתי ממש מוטרדת מיזה..אבל יש תקוה ובסוף זה מסתדר..

05/11/2014 | 15:21 | מאת: אורכידיס

היי דנה. אני 8 שנים אחרי ולא רק שלא צומח לי שיער אלא גם מה שצמח אחרי נושר ןמידלדל וכאן הבעייה. צמח לי שיער אחרי הטיפולים אבל בגלל שהטמוקסי מונע חדירת אסטרוגן לתא נושר לי השיער וזה כבר בלתי הפיך ולכן אני מבקשת את עזרת באי הפורום לפני שיהיה מאוחר מאד מאד.

מנהל פורום סרטן השד