נדודי שינה בעת טיפול כימותרפי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

03/11/2014 | 19:01 | מאת: רונית

שלום רב אחותי עוברת טיפולי כימו קשים ( היא טריפל נגטיב ) עתה כשבוע לאחר טיפול שני סובלת מנדודי שינה קשים. לוקחת לוריואן אך לא עוזר , כבר ימים שלא ישנה . עתה מעל הסבל של טיפולי הכימו ישנם גם נדודי שינה , כל זה מקשה עליה את התפקוד המינימלי. האם זה נפוץ? אודה לעצתכם

03/11/2014 | 19:18 | מאת: טל גרנות

רונית יקרה, מטופלות רבות, בעיקר צעירות חוות נדודי שינה בזמן הטיפולים. נוטים לייחס את התופעה לקבלת הסטרואידים למניעת הבחילות כמו גם לפגיעה בתפקוד השחלות הנלווית לטיפול הכימי. איני יודעת אם אחותך מקבלת סטרואידים ו/או בת כמה היא. המליצי לאחותך לפנות לצוות המטפל בה, ניתן להיעזר בכדורי שינה, בדמיון מודרך ובשלל דרכים נוספות. אני בטוחה שהצוות הצמוד המטפל בה יציע פתרון טוב.

03/11/2014 | 21:35 | מאת: אנה גולדברט

רונית היקרה שלום, מדובר על תלונה נפוצה. כפי שכתבה טל, גם אני מציעה לפנות לצוות ולנסות להקל בפן התרופתי. כמו כן, ניתן לחשוב טכניקות מדיטטיביות שונות שמקבלות מאוד. את יכולה להציע לאחותך לפנות לעמותת "אחת מתשע" ולברר את אפשרויות התמיכה הנפשית שניתן לקבל בעמותה. אנא פנו לעמותה לטל 036021717. בברכה, אנה

מנהל פורום סרטן השד