ממצא של Focal Atypia בשד - להסיר או לא ?

דיון מתוך פורום  סרטן השד

03/11/2014 | 08:04 | מאת: ענת

בת 40 + 2 ילדים, בריאה ,ללא תלונות ,במסגרת בדיקות סקר ממקום העבודה עברתי ממוגרפיה, התגלו "הסתיידויות עדינות מעטות מאורגנות בקבוצה אחת במרכז השד, מראה לא מוגדר יתכן שאתי." עברתי בדיקת ממוטומיה התוצאה שלילית לסרטן השד. אך התגלו Columnar alteration with focal atypia כמו כן יש במשפחה שלי מקרה של סרטן השד בגיל צעיר (36) אחות של אמא. הרופא ציין בפני שההנחייה היא להסיר את האיזור של focal atypia. האם היא הכרחי לנתח? או שניתן לעבור מעקב במקום לנתח? תודה ענת

11/11/2014 | 14:04 | מאת: ד"ר מירב בן-דוד

שלומות, ענת, אם מדובר בממצא חדש, ועשית ממוגרפיה פעם והוא לא היה, אני הייתי מסירה אותו. אם זו פעם ראשונה, הכל אפשר. אפשר לעקוב נניח 4 חודשים ,ואפשר להוציא. מכיוון שיש סיפור משפחתי, צריך לקחת בחשבון שאת בסיכון קצת יותר גבוה מהאוכלוסיה, ואןולי ללכת ולהסיר את הממצא. בדיקה לנשאות דודתך ביצעה? בהצלחה, מירב בן דוד

מנהל פורום סרטן השד