גילוי מוקדם של סרטן השד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

21/10/2014 | 09:48 | מאת: elinors99

שלום רב, לאחרונה המודעות שלי לגילוי מוקדם של סרטן השד גבהה. אני מעוניינת לבצע בדיקות לגילוי מוקד אך אינני יודעת אילו בדיקות כדאי לבצע. אני בת 33 ואין לי היסטוריה משפחתית. האם ללכת לכירורג שד? בדיקת ממוגרפיה? מהי הבדיקה לנשאות גנטית והיכן מבצעים אותה? תודה רבה מראש.

21/10/2014 | 14:04 | מאת: צוות אחת מתשע

שלום לך, החל מגיל 30 אנו ממליצים להיבדק אצל כירורג, עדיף כירורג המנוסה בתחום השד. לצד הבדיקה הקלינית הרופא יברר איתך מה רמת הסיכון שלך וימליץ על בדיקות נוספות כגון אולטרסאונד. בד"כ ממוגרפיה אינה מתאימה עדיין בגיל זה. בנוסף, חשוב להכיר את הגוף ולהיות מודעת לשינויים בשד, אם חלים. לגבי בדיקה גנטית - מבצעים את הבדיקה במכונים גנטיים בבתי חולים ופרטיים, יש לעבור קודם יעוץ גנטי. בברכה, צוות אחת מתשע

23/10/2014 | 17:20 | מאת: אורלי

ABVS. מה שכדאי לך לעשות זה ללכת לאולטרה סאונד ואוטומטי ולא ידני, כדי שהבדיקה לא תהיה רגישה לטעויות אנוש. יש את הבדיקה הזאת במקומות נבחרים (שני בתי חולים ואולטרה מדיקל). בשורה התחתונה זו בדיקה חדישה ובטוחה אפילו לנשים בהריון, (תחשבי שנשים בהריון גם ככה עושות אולטרה סאונד לעובר), כך שבמקרה שיש צורך בטיפול הגילוי יהיה מספיק מוקדם. ואגב, הגישה שלך מעולה!

מנהל פורום סרטן השד