סיכון לסרטן שד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

22/10/2014 | 11:12 | מאת: רונה

אני בת 42 נמצאת במעקב מס' שנים עקב מחלת אימי . לפי ממוגרפיה יש לי קב' מאורגנות של הסתיידויות. עברת MRI לפני שנה שיצא תקין לפני כחודש בוצעה ממוגרפיה וUS שלא הראו שינוי. אך אני מרגישה מידי פעם כאב ודקירות. ולפי סיפורה של אימי כך התגלתה אצלה המחלה. האם יש מקום לדרוש ביופסיה? לכמה זמן תקפה תשובת הMRI. יש לצייןשהוזמנתי לביקורת בעוד שנה.אני בחששות אנא תשובתכם המהירה

22/10/2014 | 11:19 | מאת: פרופ' שלמה שניבאום

לרונה שלום לא ברור מדוע את מבצעת MRI האם את נשאית והם אמך או את נבדקתם כאב ודקירות אינם סימנים שכיחים לסרטן שד וודאי אינם מצריכים ביופסיה בגילך במידה ואת נשאית עליך לבצע ממוגרפיה ואולטרסאונד לסרוגין עם MRI כלומר כל 6 חודשים אחת מהבדיקות בברכה

22/10/2014 | 12:47 | מאת: רונה

אימי נבדקה ואינה נשאית . אך עם אותם סממנים של הסתיידות מאורגנת ודקירות בשד נשלחה לביופסיה שאובחנה כחיובית

מנהל פורום סרטן השד