יעוץ לגבי לימפאדמה, חרדות,ונזק כליתי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

21/10/2014 | 16:24 | מאת: בקר עליזה

שלום רב, לפנ י כשלש וחצי שנים חליתי בסרטן שד, אכן גילוי מוקדם מציל חיים את הגידול מצאתי בעצמי והיתר התגלגל משם, עברתי בירורים ממוגרפיה אולטרא סאונד וביופסיה ולבסוף התבשרתי כי יש לי גדול סרטני ועל לעבור למפקטומי, עברתי פעמיים ניתוח וכולל הסרת 20 קישוריות לימפה בבית שחי שמאל, כתוצאה מכך קבלתי לימפדמה עברתי טיפולי כימותרפיה אדריאמיצין וטקסול והרצפטין וגם הקרנות באמצע הטיפולים של הטקסול רמת הקריאטינין התחילה לעלות וככה נשארה היום יש לי קריאטינין 1.9 איני סובלת מלחץ דם גבוה, כמו כן בלוטת התריס תקינה, רמת האשלגן נמוכה לכן אני לוקחת סלואו קיי, עשיתי טיפולים של עיסוי לימפטי אבל המצב אחרי שבוע חוזר לקדמותו הצד השמאלי שלי יד ורגל חלשים היד לא מתפקדת כראוי, ביקורת חצי שנתית של אולטרא סאונד ופעם בשנה ממוגרפיה, אני סובלת מחרדות, שאין לי עליהן שליטה, המערכת החיסונית שלי חלשה וכל פעם אני נדבקת בכל וירוס מצוי, בביטוח לאומי דחו אותי על הסף ולא נתנו לי שום עזרה כדי שאוכל ליעל את החיים בבית באופן כללי! שאלתי האם הנזק בכליות הינו בלתי הפיך כי ככה אומרים לי הרופאים מה אני יכולה לעשות בקשר ללימפדמה שכל כך מציקה לי! והחרדות איך מתמודדים איתן, תודה על תשובתכם ועיצתכם בברכה בקר עליזה

22/10/2014 | 10:30 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום גב' בקר המצב שתארת מורכב מכדי שנוכל להתייחס אליו בהתעמקות הנדרשת במסגרת הפורום. בכל מקרה אנסה לענות בקצרה על כמה מהשאלות. קריאטינין - אם הרמה גבוהה מזה 3 שנים כנראה שהיא אכן תישאר כך. בכל מקרה חשוב מאד להמנע ממצבים שמחמירים את זה כמו תרופות מסויימות (כולל תרופות נגד כאבים כמו אטופאן, אדוויל וכו'), חומר ניגוד של CT והתייבשות. כדאי ללכת ליעוץ נפרולוג. לימפאדמה - זו בעיה כרונית המחייבת טיפול קבוע במסג' וחבישת לחץ. צריך להיות בקשר קבוע עם פזיותרפיסט המתמחה בזה. חרדה - מחייב טיפול. יש היום תרופות רבות שניתן להציע ובנוסף כדאי להעזר בשיחות. חרדה לא מטופלת מביאה לפגיעה קשה באיכות החיים, וחבל. המערכת החיסונית - בשלב זה צריכה להיות כבר תקינה. ביטוח לאומי - אופרה מסובכת. בהצלחה

22/10/2014 | 20:14 | מאת: בקר עליזה

ד"ר גיפס היקרה, תודה רבה על שהצלחת לענות על כל שאלותי, אכן התיעצתי עם נפרולוג, וכל מה שכתבת לי אני מבצעת, אותו דבר לגבי העיסוי הלימפטי ותחבושת לחץ. בנושא החרדות והטיפול בהן, אני לוקחת ציפרלקס, שבהתחלה עזר לי אבל עברו כבר כשש שנים מאז שאני לוקחת ציפרלקס (התחלתי לפני שחליתי עם 10 מג, בכלל בעיות משפחתיות} ומאז המחלה העלו לי ל 20 מג אך הוא לא יעיל כבר, מן הסתם אצטרך להליף תרופה. רני מודה לך מקרב לב, ומ אחלת לכולנו החלמה מלאה, ושלמה ולהיות חזקים עד כמה שניתן! תודה שוב עליזה

מנהל פורום סרטן השד