האם קיים קשר בין גלקטוריאה לסרטן השד?

דיון מתוך פורום  סרטן השד

21/10/2014 | 16:32 | מאת: לי

לאחרונה שמתי לב שיוצא לי חלב מהשדיים מלווה בכאבים ונפיחות מאוד חזקים עד כדי הפרעה לשכב ולקום מהשינה. (ילדתי לפני 3 שנים) היתי אצל כירורג שד שטוען שיש גוש בכל שד, מכאן נשלחתי לאולטרסאונד שטרם עברתי, רופא הנשים אמר שהוא חושד בגלקטוריאה אך כדאי גם לבדוק אצל כירורג שד. השאלה שלי היא האם הגושים באים מהגלקטוריאה או שיכול שצריך לעשות בדיקות יותר מעמיקות? תודה מראש.

22/10/2014 | 10:23 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום לי גלקטוריאה היא מצב של הפרשת חלב מהשדיים באישה לא מניקה. זה איננו סימן לסרטן אלא ברור המקרים תוצאה של בעיה הורמונלית בה יש הפרשת יתר של הורמון החלב - פרולקטין. אפשר לבדוק את זה בבדיקת דם פשוטה. לגבי גוש בשד - יש הרבה אפשרויות. חלקן קשורות להנקה. בכל מקרה כאשר רופא, בעיקר כירורג המתמחה בשד, מדווח שהוא ממשש גוש בשד, כדאי לבדוק את זה. זה יכול להיות קשור להנקה או לא קשור, אבל מחייב בירור. בהצלחה

מנהל פורום סרטן השד