טייקרב לאחר קדסילה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

21/10/2014 | 19:06 | מאת: לילי

כותבת לכם מניסיון אישי של אימי (יהי זכרה ברוך).שחלתה בסרטן שד גרורתי בחמש שנים האחרונות והיתה חיובית להורמונים ולהר 2 . לאחר שהיא קיבלה את הטיפול בקדסילה שעזר לה לתקופה ממושכת אך לבסוף כבר חדל לעזור .חיפשנו (על דעת עצמנו ללא הכוונה רפואית אונקולוגית) טיפול אחר ומצאנו - היא התחילה לקבל טיפול בפמרה בשילוב טייקרב והתוצאות היו מדהימות -מרקרים הראו ירידה של 50 אחוז בהתקדמות המחלה למשך חצי שנה. וזאת למרות שהיא קיבלה כמה שנים קודם לפני הטיפול בקדסילה את הטיפול בפמרה וטייקרב . אז אין לי כל מחקר או חוות דעת שתומכת בלקיחת פמרה וטייקרב לאחר קדסילה אבל אולי למי שאיבדה תקווה כדאי שתנסה ואם יש אונקולוגים בפורום אולי כדאי לבקש לפתוח במחקר בעניין. איחולי בריאות שלמה ותהיה כתיבה זו לעילוי נשמתה.

22/10/2014 | 10:20 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום לילי הערתך חשובה. מהסל האחרון (2014) קדסיילה כלולה בסל בקו שני לאחר הרצפטין וכימותרפיה ולכן ממילא המקום של טייקרב הועתק לקו 3 או 4. יש מחקר שבדק שילוב של פמרה עם טייקרב והראה יעילות בחלק מהמטופלות. בברכה

מנהל פורום סרטן השד