טמוקסיפן

דיון מתוך פורום  סרטן השד

22/10/2014 | 06:02 | מאת: שיין

אני בת 61, נטלת טמוקסיפן האם תרופה זו פוגעת בעצמות או גורמת לאיבוד מואץ של הסידן בגוף (אני סובלת מאסטופורוזיס ברמה בינונית עד קשה) בינואר השנה קיבלתי עירוי אקלסטה ושאלה נוספת האם אין התנגדות עם תרופה נוספת שאני נוטלת לכולסטרול  סימווקור והתנגדות עם כל התרופות ...

22/10/2014 | 10:03 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום שיין ברור המקרים טמוקסיפן אינה גורמת לירידה בצפיפות עצם, אך בחלק קטן מהמקרים יכולה להיות ירידה. כדאי לעקוב בבדיקת צפיפות עצם כל שנה, אם יש לך אוסטיאופורוזיס ידוע. יש מעט מאד תרופות שאסור לתת ביחד עם טמוקסיפן. אקלסטה וסימבקור אינן ביניהן. בכל מקרה - כדאי להתייעץ עם האונקולוג המטפל לפני התחלה של תרופות חדשות בברכה

מנהל פורום סרטן השד