אני בקב' סיכון איזה בדיקות לעשות?

דיון מתוך פורום  סרטן השד

21/10/2014 | 19:27 | מאת: מיכל

בת 45 אמי חלתה בסרטן שד בגיל 60 והחלימה היום היא בת 77 מגיל 40 נבדקת אצל כירורג שד פעמיים בשנה וממוגרפיה כל שנה אחת הרופאות אמרה לי שאצלי אין צורך באולטרא סאונד כי רואים אצלי טוב בממוגרפיה -שד שומני.רופא אחר המליץ לעשות גם אולטרא סאונד מה עליי לעשות ?

22/10/2014 | 10:18 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום מיכל אני חושבת שהמעקב שאת עושה הוא המעקב הנכון. אולטרסאונד היא בדיקה חשובה בעיקר כאשר יש שד צפוף. זו לא בדיקה אוטומטית שמלווה כל ממוגרפיה. יחד עם זאת, אם את מרגישה יותר ביטחון בהוספת אולטרסאונד אינני רואה סיבה להתנגד, אחרי הכל מדובר בבדיקה ללא כל תופעות לוואי או סיכונים. בהצלחה

מנהל פורום סרטן השד